Μπορεί οι τίτλοι τέλους να έπεσαν στη συνεδρίαση της Βουλής για τη ψήφιση της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, όμως, η διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος του Πάνου Καμμένου είχε δρομολογηθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο Αλέξης Τσίπρας συνειδητοποίησε πως ο μέχρι τότε κυβερνητικός εταίρος του σοβαρολογούσε όταν έλεγε ότι θα ρίξει την κυβέρνηση για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Τότε χρονικά ήταν που ξεκίνησαν οι μεθοδεύσεις και οι διαβουλεύσεις, ενίοτε ακόμη και εντός Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου οι πρόθυμοι βουλευτές των ΑΝΕΛ να διαφοροποιηθούν, κι εν συνεχεία, αφού ψηφίσουν υπέρ της κύρωσης, τελικά να ανεξαρτητοποιηθούν, μέχρι και να καταλήξουν στην ουσία να ενταχθούν στη δύναμη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τούτοις, η αλήθεια είναι ότι τα αίτια για τη διάλυση των ΑΝ.ΕΛ. ήταν βαθύτερα, κι αυτά κρύβονταν εδώ και πολύ καιρό κάτω από το χαλί… Το κόκκινο χαλί της εξουσίας… Όσο η κυβερνητική συμμαχία άντεχε, άντεχαν και οι ΑΝ.ΕΛ.! Όταν η σχέση δοκιμάστηκε, κλυδωνίστηκε και η μικρή κοινοβουλευτική δύναμη του κόμματος του Πάνου Καμμένου.

Κι όταν -έστω και στο τέλος αυτής της θητείας- χρειάστηκε να επιλέξουν οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, οι περισσότεροι (αναλογικά το ίδιο ισχύει και σε επίπεδο μεσαίων στελεχών του πάλαι ποτέ διαδικτυακού πολιτικού κινήματος) επέλεξαν -πριν καν ο πρόεδρος τους μετρήσει μέχρι το δέκα- τη δύναμη της πρωθυπουργικής εξουσίας

Όπως λένε και οι Κινέζοι, μία εικόνα χίλιες λέξεις… Ακόμη περισσότερες μ’ ένα ΣΚΙΤΣΟ του ΜαΦρα, που τα λέει όλα!


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.