Πριν από 1-2 χρόνια σφάζονταν μεταξύ τους ξευτέλιζαν τη χώρα και τον ελληνικό αθλητισμό σε ολόκληρη τον πλανήτη, η δε ΔΟΕ ήταν έξαλλη μαζί τους ειδικά κατά του Κούβελου. Κι όμως, ενώ τα βρήκαν με τη βοήθεια του υφυπουργού Αθλητισμού, τώρα επιχειρούν να κάνουν ολομέτωπη κατά του Βασιλειάδη, αφού πρώτα έχουν συμμαχήσει μεταξύ τους υπό το βλέμμα του συστήματος Μαρινάκη – Μητσαοτάκη. Ο λόγος για το περίφημο δίδυμο της ΕΟΕ, των κυρίων Καπράλου – Κούβελου.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Δεν είναι μόνο το ζήτημα με την ομοσπονδία Πάλης και το τι έκαναν σε βάρος του αθλήματος της Χειροπάλης. Οι καταγγελίες στα Piperata.gr διαδέχονται η μία την άλλη και αποκαλύπτουν την περίεργη στάση του προέδρου της ΕΟΕ απέναντι σε ανομίες… και δη σε όσους έβλαψαν το δημόσιο και τον ελληνικό αθλητισμό.

Θυμίζω ότι τα Piperata.gr και το RP.news (Red Pepper News) έδωσαν σκληρή μάχη για να επικρατήσει στην ΕΟΕ ο Σπύρος Καπράλος, απέναντι σε ένα σύστημα που έβλεπε ως τσιφλίκι του τον Ολυμπιακό αθλητισμό και με αθέμιτα μέσα προσπαθούσε να επιβληθεί… Τότε, ακόμη και προσωπικά, ο ίδιος, είχα την ελπίδα ότι θα προσηλωθεί στο πως το Ολυμπιακό ιδεώδες στην Ελλάδα θα αναπτυχθεί και ο ελληνικός αθλητισμός θα εξυγιανθεί.

Σήμερα, ένα χρόνο περίπου μετά την επανεκλογή του, ο πρόεδρος της ΕΟΕ φέρεται να έχει παραδώσει τα πάντα στο σύστημα Κούβελου – Αθανασίου (κατ’ επέκταση στους Μαρινάκη – Μητσοτάκη) με αντάλλαγμα τον προσεχή Αύγουστο να είναι αυτός που θα αναδειχθεί σε Αθάνατος της ΔΟΕ.

Για του λόγου το αληθές ας δούμε τι λένε άνθρωποι που έδωσαν μάχη για την εξυγίανση της ομοσπονδίας Καράτε, αλλά τελικά έχουν μείνει με την πίκρα να βιώνουν απίστευτα πράγματα, μεταξύ αυτών την ατιμωρησία του περιβόητου κυρίου Γερόλυμπου.   

Τον Ιούνιο το 2018 μέλη της αντιπολίτευσης του καράτε κατέθεσαν στην Ε.Φ.Ι.Π. (επιτροπή φίλαθλου ιδιότητας) για θέματα που αφορούσαν την Ε.Λ.Ο.Κ (ομοσπονδία Καράτε) το κατηγορητήριο για τον Γιώργο Γερόλυμπο το οποίο ήταν τεράστιο. Άνθρωποι της ΕΦΙΠ «έφριξαν από τις παρανομίες» και τα σκάνδαλα, τον τρόπο διοίκησης, τις παράνομες διαγραφές συλλόγων, παράνομες εκπτώσεις μελών του Δ.Σ., αδικαιολόγητους αποκλεισμούς διακριθέντων αθλητών, μη έκδοσης πιστοποιητικών για λήψη ευεργετημάτων σύμφωνα με τον νόμο περί διακριθέντων αθλητών, θέματα που αφορούσαν οικονομικές ατασθαλίες, κι άλλα πολλά και αμέτρητα.

Ο φάκελος της δικογραφίας ήταν τόσο ογκώδης που ζητήθηκε από τα μέλη της ΕΦΙΠ να γίνει εκ νέου κατάθεση των καταγγελλόντων για περαιτέρω διευκρινήσεις. Θα πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι με βάση το καταστατικό της ΕΟΕ η ΕΦΙΠ έπρεπε να έχει εκδώσει απόφαση εντός 2 μηνών.

Τι συνέβη; Ο Πρόεδρος της ΕΦΙΠ άλλαξε! Η διαδικασία πλέον έχει χρονίσει και σκοπίμως κωλυσιεργεί! Όλα αυτά βεβαία δεν γίνονται τυχαία, καθώς ο νέος πρόεδρος, ο περιβόητος κύριος Λενός, ο οποίος αντικατέστησε τον Κατσιαδάκη (απολαμβάνει τη στήριξη των Κούβελου – Γερόλυμπου), οπότε σιγά μην έβγαζε απόφαση…

Καταγγέλλουν, λοιπόν, ευθέως αναρίθμητοι παράγοντες, προπονητές, αθλητές και γονείς αθλητών, πως οι κύριοι Καπράλος – Κούβελος – Αθανασίου – Λενός κάνουν πλάτες στον Γερόλυμπο και… ουσιαστικά τον καλύπτουν!

Ο ίδιος ο κύριος Λενός φέρεται να διατυμπανίζει δεξιά και αριστερά, σε κύκλους της ΕΟΕ, ότι δεν μπορεί να βλάψει κάποιον ο οποίος τον έχει στηρίξει. Σε δεινή θέση βρίσκεται ο  Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, ο οποίος ήταν αυτός που έχει καταγγείλει όλα αυτά και ειδικά όσα περιλαμβάνει το κατηγορητήριο Γερόλυμπου.

Θα πει κανείς, αφού τα έχει βρει μαζί τους, γιατί είναι σε δεινή θέση; Διότι αντιπροσωπεία μελών της αντιπολίτευσης του καράτε και αξιωματούχων της wkf έχουν κανονίσει συνάντηση τέλος Μαρτίου με τον Πρόεδρο της Δ.Ο.Ε.! Τον ισχυρό άνδρα που φέρει το όνομα Bach! Κι εκεί πρόκειται να παρουσιάσουν την κατάσταση που επικρατεί στην ΕΟΕ, θέτοντας υπό την κρίση του τον «αμαρτωλό φάκελο» με όλο το κατηγορητήριο κατά της ΕΛΟΚ,  που αφορά στον Γερόλυμπο των Κούβελου-Μαρινάκη (συν Αθανασίου), την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που καταλογίζει εις βάρος του και υπέρ του ελληνικού δημόσιου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (σκάνδαλο-μαμούθ «Αθήνα 1997»), τον διωγμό του ιδίου από τον «2004», την αποπομπή του από την wkf λόγω παράνομων χειρισμών του όταν υπήρξε γενικώς γραμματέας (persona non grata), την καταγγελία της Βαλκανικής Ομοσπονδίας για την κλοπή του ταμείου της Βαλκανικής από τον ίδιον(!) και πλήθος δικογραφιών και καταγγελιών που ακόμη εκκρεμούν εις βάρος του στην «τυφλή» ελληνική δικαιοσύνη!

Αξίζει να θυμίσω ότι, σύμφωνα με απάντηση που έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παπαγγελόπουλος σε σχετική ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου στη Βουλή με αφορμή της αποκαλύψεις που έκαναν (πέρυσι) τα Piperata.gr και το RP.news (Red Pepper News), κατά περίεργο τρόπο οι φάκελοι και τα σκάνδαλα Γερόλυμπου… κωλυσιεργούν!

Σχετικά αρκεί να αναφέρω ότι ο περιβόητος κύριος Γερόλυμπος συμμετείχε στις ομοσπονδίες  τριάθλου, κέρλινγκ και χόκεϊ επί χόρτου, απ’τις οποίες έχει αφαιρεθεί η φίλαθλη ιδιότητα του, ενώ μετά βεβαιότητας ήταν και είναι ο άνθρωπος που κινεί όλα τα νήματα στην ΕΛΟΚ.

Την ίδια ώρα, όπως είναι σε θέση να πληροφορούνται τα Piperata.gr, μεγάλη απογοήτευση αισθάνεται και ο πρόεδρος της wkf, k. Εspinos, γιατί ενώ πέρυσι είχε δώσει σαφή εντολή υποστήριξης του Σπύρου Καπράλου για την επανεκλογή του, σήμερα βλέπει ότι η ΕΟΕ και η ΕΦΙΠ, με την ανοχή του ιδίου, περιθάλπουν τον Γερόλυμπο, καλύπτοντας τις παρανομίες της ΕΛΟΚ!

Σας είπα, όμως, παραπάνω: Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, το μόνο που τον ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι πως θα κερδίζει χρόνο… μέχρι τις εκλογές της ΔΟΕ, ώστε να διεκδικήσει μία θέση ανάμεσα στους αθανάτους με τη στήριξη και του Ισίδωρου Κούβελου, ο οποίος θα πάρει «ως λάφυρο» την ΕΟΕ.

Δυστυχώς, όμως, για αυτούς, όπως και για ολόκληρο το σύστημα που απλώνει τα πλοκάμια του παντού σαν «χταπόδι», τα αδιάσειστα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι καταγγέλλοντες θα φθάσουν στην ΔΟΕ! Και τότε οι κ. Καπράλος και Κούβελος θα έχουν πολύ σοβαρό πρόβλημα… Όπως άλλωστε είμαι σε θέση να γνωρίζω οι κ. Εspinοs και Bach έχουν ιδιαίτερα στενούς δεσμούς αδελφικής φιλίας! Κι αυτός ήταν ένας από τους κυριότερους λόγους που το Καράτε εντάχθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα Αγώνων του Τόκιο 2020, αλλά και που ο Σπύρος Καπράλος το 2018 απολάμβανε τη στήριξη της ΔΟΕ…


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.