Το εξώδικο στα Piperata.gr και τα αδήλωτα 622.000 ευρώ του Συντυχάκη (Ντοκουμέντα) | piperata.gr Skip to main content

Το εξώδικο στα Piperata.gr και τα αδήλωτα 622.000 ευρώ του Συντυχάκη (Ντοκουμέντα)

Η αλήθεια είναι ότι κατάσταση δείχνει κάπως να βελτιώνεται... Ο Μαρινάκης, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν στέλνει ανθρώπους (μπράβους) για να απαιτούν να ανεβοκατεβαίνουν άρθρα και να απειλούν τη ζωή μου.

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Ίσως τους στέλνει μόνο να δηλώνουν την παρουσία τους, όπου υπάρχω και κινούμαι, ώστε να περνάει κάποια μηνύματα... Μπορεί και για άλλα πράγματα... Ίσως θέλει να παρακολουθεί με ποιους και γιατί συναντιέμαι. Ίσως να είναι και «διαβολικές» συμπτώσεις... Κάποια στιγμή θα πουν το γιατί... Διότι αυτοκίνητα των εταιριών του και συνεργάτες του, όπως για παράδειγμα ο Σταυρουλάκης με ακόμη δύο «συναδέλφους» του, εξακολουθούν ακόμη και σήμερα(!), να εντοπίζονται σε πολύ κοντινή απόσταση κάτω από το γραφείο μου στα Piperata.gr.

Κι αυτό οι αρχές το γνωρίζουν. Για να μη νομίζει ότι περνάει κάτι έτσι, απαρατήρητο...

Εν τούτοις, έχει αρχίσει να προσαρμόζεται με την νομιμότητα. Τώρα, οι άνθρωποι του επιλέγουν να στέλνουν εξώδικα και μέσω αυτών να ζητούν «συγγνώμες», αλλά και να επιβάλουν τι θα κατέβει και τι θα ανέβει στα Piperata.gr!

Ένα τέτοιο εξώδικο, το δεύτερο μετά από αυτό που είχε στείλει πέρυσι το καλοκαίρι ο Σταυρουλάκης, έστειλε την 14η Μαρτίου 2019 ο Νίκος Συντιχάκης, ο στενότατος συνεργάτης του κυρίου Μαρινάκη. Για την ακρίβεια ο διευθυντής της ναυτιλιακής του εταιρείας με τον διακριτικό τίτλο Capital.

Παρακάτω μπορεί να διαβάσετε αναλυτικά, με τι ύφος και τι περιεχόμενο, ζητά να ανακαλέσω το ρεπορτάζ που αφορά στα ευρήματα και σε στοιχεία των διωκτικών αρχών.

Ο κύριος Συντυχάκης με το εξώδικο του, θα έλεγε κανείς ότι δεν περιορίζεται μόνο σε ότι τον αφορά. Δείχνει να θέλει να απαντήσει περισσότερο για άλλους. Εκφράζει, εμμέσως πλην σαφώς, διαφορετική άποψη, επικριτική, ως προς τον χαρακτηρισμό μου: «αποτυχημένη εγκληματική επίθεση κατά του Τζήλου». Και απορώ, υπερασπίζεται μόνο τον εαυτό του, ως θιγόμενο πρόσωπο; Κάτι που θα ήταν σεβαστό, όσο ο ίδιος έχει (πράγματι) το τεκμήριο της αθωότητας, αναφορικά με το επίμαχο περιστατικό.

Αλλά και πάλι, προσωπικά, δεν τον αναφέρω πουθενά ως ένοχο. Και απορώ: Έχει μύγα και μυγιάζεται ή δεν το διάβασε καλά;

Μήπως άλλος ήθελε να μου στείλει εξώδικο, κι αυτός ο άλλος κρύφθηκε ξανά, ζητώντας απ' τον Συντιχάκη να αρπάξει την αφορμή, δηλαδή να πιαστεί από την αναφορά στο πρόσωπο του, προκειμένου να σχολιάσει όλα όσα γράφω τόσο καιρό για τον Μαρινάκη; Ο καιρός θα δείξει...

Ο κύριος Συντιχάκης στο επίμαχο ρεπορτάζ παρουσιάζεται, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, να επικοινωνεί με τους φερόμενους δράστες του «εγκληματικού» ξυλοδαρμού του αρχιδιαιτητή Θανάση Τζήλου. 

Ο ίδιος δηλώνει ότι αυτό είναι ψευδές. Το δέχομαι (ακόμη δεν το αποδέχομαι) και το δημοσιεύω. Ο κύριος Συντιχάκης απαντά ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν έχει επικοινωνήσει μέσα από τα γραφεία της Capital με τους Μαντατά και Πρωτογεράκη. Επ' αυτού, σήμερα, καταγράφω ότι το ρεπορτάζ λέει άλλα... Λέει πως έχει επικοινωνήσει! Όμως, ταυτόχρονα δημοσιεύω ότι ο ίδιος το αρνείται.

Αν αποδειχθεί ότι έχει δίκιο επιφυλάσσομαι να επανορθώσω με όποιο λογικό τρόπο το επιθυμεί. Αν πάλι δεν λέει αλήθεια, ούτε ο ίδιος δεν ξέρει τι τον περιμένει... Πάντα με όρους δημοσιογραφικούς και όχι άλλους...

Ας αναλύσουμε όμως λίγο τα δεδομένα: Οι φερόμενοι ως δράστες αν είναι αθώοι, τι πρόβλημα έχει; Η φωτογραφία μαζί με τον Μαρινάκη (που είναι το αφεντικό του) και τους άνδρες της ασφάλειας του εφοπλιστή, γιατί αισθάνεται ότι τον προσβάλει; Συμφωνεί ότι είναι σε κάτι άλλο ένοχοι;

Στο επίμαχο ρεπορτάζ γράφω ότι απλώς φέρεται να επικοινωνεί με τους Μαντατά και Πρωτογεράκη. Άρα, αν είναι κι αυτοί αθώοι, τότε και η επικοινωνία θα είναι αθώα και σε κάθε περίπτωση άσχετη με την υπόθεση Τζήλου.

Από την άλλη, όμως, οι φερόμενοι σήμερα ως δράστες (η αστυνομία ισχυρίζεται στη δικογραφία, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι τους έχει ταυτοποιήσει), αν αποδειχθεί ότι τελικά είναι όντως δύο απ' αυτούς που συμμετείχαν στην αποτυχημένη δολοφονική επίθεση στον Τζήλο, τότε τι θα μένει να εξακριβωθεί; Αν όντως υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες, μέσα από την εταιρεία με τον κύριο Συντιχάκη που διευθύνει την Capital.

Το ρεπορτάζ λέει ότι αυτές οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους Μαντατά και Πρωτογεράκη έγιναν! Επίσης, το ρεπορτάζ λέει ότι η αστυνομία με σύγχρονες μεθόδους και μαρτυρικές καταθέσεις έχει εξακριβώσει πως αυτές οι επικοινωνίες έγιναν με τον διευθυντή της Capital κύριο Νικόλαο Συντιχάκη.

Να θυμίσω ότι ο Μαντατάς έχει διαφύγει στο εξωτερικό! Τόσο αθώος είναι!.. Ο Πρωτογεράκης έχει καταθέσει και για την ώρα παραμένει ελεύθερος, αλλά με περιοριστικούς όρους! Στα τέλη του μήνα, πιθανότατα, θα μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι και με αυτόν... 

Λοιπόν, σε πρώτο πρόσωπο: Κύριε Συντιχάκη, δεν σας γνωρίζω προσωπικά και η αλήθεια είναι ότι δεν ενδιαφέρομαι να σας γνωρίσω. Δεν σας χαρακτηρίζω και δεν σας προσάπτω καμία κατηγορία. Αναφέρομαι σε πληροφορίες που έρχονται μέσα από το αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ.

Μάλιστα, οι πληροφορίες και ως προς το πρόσωπο σας συμπίπτουν με αυτές που δημοσίευσαν το zougla.gr και το documento.gr, όπως  και η εφημερίδα Documento, αλλά και πάμπολλα άλλα σάιτ, που όλα συνηθίζουν να έχουν καλό αστυνομικό και δικαστικό ρεπορτάζ.

Επομένως, κύριε Στυντιχάκη, προσωπικά, ως Πάρις Κουρτζίδης, καμία προσβλητική αναφορά δεν έχω κάνει προς το πρόσωπο σας. Κανένα συμπέρασμα δεν έχω βγάλει ακόμη, για εσάς προσωπικά, σε ότι αφορά το εν λόγω ανεκδιήγητο συμβάν κατά του διαιτητή Τζήλου. Πόσω, μάλλον, για την οικογένεια σας, όπως επικαλείστε! Και ειλικρινώς απορώ από που αυτό προκύπτει; Που σας προσβάλω και που σας κατηγορώ ή και συκοφαντώ εσάς και την οικογένεια σας; 

Όμως, επί τη ευκαιρία, θα ήθελα κι εσείς να μας πείτε τώρα, δημόσια, χωρίς υπεκφυγές και τερτίπια: Αμφισβητείται ότι η επίθεση στον διαιτητή Τζήλο ήταν δολοφονική; Έχετε διαβάσει την ιατροδικαστική έκθεση και το πόρισμα; Οι αρχές την έχουν χαρακτηρίσει έτσι επισήμως ή όχι; Εσείς, ανεξαρτήτως του πορίσματος, τι λέτε; Ήταν; Την καταδικάζεται; Γιατί παραλείψατε να το κάνετε αυτό στο εξώδικό σας, αλλά δεν παραλείψατε να μου λέτε περί όλων των άλλων που δεν σας αφορούν και δεν σχετίζονται με την υπόθεση Τζήλου;

Ως διευθυντής της Capital, μας εγγυάστε ότι δεν επικοινώνησε κανείς μέσα από την εταιρεία με τους δράστες της βάναυσης και ευτυχώς αποτυχημένης εγκληματικής προσπάθειας κατά του Τζήλου; Διατάξατε εσωτερική έρευνα για αυτό που είδατε να γράφουν τόσα μέσα ενημέρωσης;   

Κι ένα προτελευταίο: Στο εξώδικο σας δηλώνετε ότι τυχόν επικοινωνία σας με τους δράστες σας αδικεί και σας προσβάλει. Αν αυτό αποδειχθεί αναληθές, ασφαλώς και θα δημοσιεύω κάθε μέρα για όσες ημέρες θέλετε ότι σας πρόσβαλα και σας αδίκησα. Θα ζητώ συγνώμη, διότι έχω μάθει να επανορθώνω το άδικο και να αποκαθιστώ την αλήθεια. Χωρίς εγωισμούς, υπεκφυγές και τα συναφή... Το θεωρώ τιμητικό για κάποιον να παραδέχεται τα σφάλματά του. Να έχει το θάρρος και το σθένος να ζητά και κατ' ιδίαν αλλά πολύ περισσότερο δημόσια ΣΥΓΓΝΩΜΗ.

Όμως, αν αποδειχτεί ότι τελικά επικοινωνήσατε; Αν αποδειχτεί ότι αναφέρεστε από τους δράστες ή και άλλους ως ο άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησαν οι δράστες; Αυτό τι θα σημαίνει κιόλας; Ό,τι αυτομάτως είστε ένοχος για κάτι; Τι θα είναι αυτό; Οι δε άλλοι συνεργάτες του Βαγγέλη Μαρινάκη που θα αποδειχθεί, σας διαβεβαιώ, ότι επικοινώνησαν με τους δράστες και πολλάκις μεταξύ τους, και πριν, και μετά, και όχι μόνο, τι θα σημαίνει; Ο,τι είναι ένοχοι και πως έχουν εμπλοκή και συμμετοχή στο κακούργημα; Τα ίδια ακριβώς θα ισχύουν και για την αρπαγή μου από το Hilton; Αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης επικοινώνησε με τους δράστες – συνεργάτες του, πολλάκις λίγο πριν, αλλά και πολλάκις κατά τη διάρκεια που διέπραξαν το κακούργημα, κι αυτό αποδειχθεί, τι θα σημαίνει; Ό,τι είναι ένοχος;

Η δική σας γνώμη τώρα μετράει τριπλά: Ο ένας παραπάνω λόγος είναι γιατί εργάζεστε για αυτόν. Και ο άλλος επιπλέον λόγος είναι γιατί αυτό επικαλείστε με το εξώδικο σας. Λέτε ότι και από μόνη της μία επικοινωνία, ή και δύο επικοινωνίες  με τους δράστες είναι ενοχικές!

Και το τελευταίο: Τι είναι πιο προσβλητικό για εσάς: Το επίμαχο δημοσίευμα μου ή σύλληψη σας στο αεροδρόμιο της Αθήνας από τελωνειακούς υπαλλήλους, διότι φέρατε μαζί σας (από το Dubai) αδήλωτα σε μετρητά (πεντακοσάρικα) 622.000 ευρώ, όπως περιγράφει στην κατάθεση του ο Γιανουσάκης; Ο οποίος, μάλιστα, υποστηρίζει ότι «αυτά προέρχονταν από την παράνομη πώληση λαθραίου πετρελαίου, που έκλεβε η οργάνωση από τα φορτία πετρελαίου, που κουβαλούσαν τα πλοία του Μαρινάκη στον Αραβικό Κόλπο»;

Και, σας παρακαλώ, μη μας πείτε ότι σας συκοφαντώ πάλι! Ό,τι θέλω να σας προσβάλω και να θίξω την τιμή και την υπόληψη σας. Ό,τι προκαλώ τεράστια ζημιά σε εσάς και στην οικογένεια σας.

Γιατί στη διάθεσή τους τα Piperata.gr έχουν και τα αποδεικτικά στοιχεία, που καταδεικνύουν του λόγου το αληθές.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV