Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικές εξελίξεις αναμένονται τις επόμενες μέρες σε σχέση με τις ποινικές, αλλά και τις αστικές πτυχές, του πορίσματος-καταπέλτη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, το οποίο πλήρες στο φως της δημοσιότητας έφεραν (πρώτα), σε Κύπρο και Ελλάδα, το Red Pepper News και τα Piperata.gr, καθώς η εξέλιξη της υπόθεσης αφορά ευθέως πλέον και την (ελληνική και κυπριακή) Alpha Bank, καθώς έχει σε εξέλιξη την κρίσιμη διαγωνιστική διαδικασία σχετικά με την  ανάθεση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων, λογιστικής αξίας 3,7 δισ. ευρώ, της θυγατρικής στην Κύπρο.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Σύμφωνα με πληροφορίες του RPN.com.cy (βλ. ελληνοκυπριακό RP.news), η ομάδα των λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας Κύπρου, με επικεφαλής τον Γενικό Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας, που μελετούν το ογκωδέστατο πόρισμα των 800 σελίδων, που τους παρέδωσε η Κυπριακή Ερευνητική Επιτροπή, αναμένεται να αποφασίσουν την περαιτέρω διεξαγωγή ερευνών από τις αστυνομικές Αρχές (αυτές είναι καθ’ ύλην αρμόδιες στο δικονομικό σύστημα της Κύπρου).

Μάλιστα, παράλληλα, μελετάται και το ενδεχόμενο άσκησης αστικών αγωγών, σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα του κράτους, εναντίον στελεχών της πρώην Συνεργατικής και όχι μόνο, με στόχο την επιστροφή χρημάτων στα δημόσια ταμεία της Κύπρου.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν το συντομότερο δυνατόν, ενώ οι πληροφορίες του RPN.com.cy λένε ότι σοβαρότατες ευθύνες θα καταλογιστούν και στα κορυφαία στελέχη της Altamira (Κύπρου και Ισπανίας).

Να σημειωθεί ότι η Νομική Υπηρεσία έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι το θέμα της ανάληψης των πολιτικών ευθυνών από διάφορα πρόσωπα, όπως αυτές καταλογίζονται εμπεριστατωμένα στο πόρισμα, δεν αφορά τον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος ασχολείται, αποκλειστικά, με ποινικά θέματα.

 


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.