Από όταν αποκάλυψαν τα Piperata.gr ότι η οικογένεια Κόκκαλη κάνει δυναμικό comeback σε επιχειρήσεις, πολιτική και στον Ολυμπιακό, αφενός, ήρθε η επιβεβαίωση με την ανάληψη της θέσης του προέδρου & διευθύνοντος συμβούλου από τον Σωκράτη Κόκκαλη στην Intralot, αλλά και με την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου, όλο και φουντώνουν οι φήμες για εξελίξεις στην θρυλική ΚΑΕ.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Αυτό δεν σημαίνει πως θα εμπλακεί ο ίδιος ο Σωκράτης Κόκκαλης με την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Όμως, να θεωρείται δεδομένο ότι η οικογένεια Κόκκαλη θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό άμεσα. Ο εμπλεκόμενος θα είναι ο άλλος υιός του Σωκράτη, ο Κωνσταντίνος.

Είναι από τη δεύτερη γυναίκα του Σωκράτη, την Ελένη Κόκκαλη, ο οποίος μετά τον άδικο και τόσο πρόωρο χαμό του αδελφού του Σωκράτη Junior, πρωταγωνιστεί στη διαχείριση των επιχειρήσεων της οικογένειας. Ο Ντίνος Κόκκαλης, όπως τον φωνάζουν, καλείται να συνεχίσει το έργο που είχαν ξεκινήσει με τον αδικοχαμένο αδερφό του.

Το βιογραφικό του Ντίνου δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο, αν αναλογιστεί κανείς και το νεαρό της ηλικίας του. Αυτή την περίοδο βρίσκεται στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Intracom Holdings. Στο τιμόνι της επιχείρησης βρέθηκε όταν ο πατέρας του Σωκράτης αποφάσισε να αποχωρήσει από το ΔΣ και τη θέση του Προέδρου. Μαζί με τον αδερφό του προσπάθησαν να μην αφήσουν να φανεί το κενό που άφησε πίσω του ο πατέρας τους.

Ωστόσο ούτε αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που αναλάμβανε καθήκοντα. Από τον Ιανουάριο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2016, ο Κωνσταντίνος Κόκκαλης είχε επίσης διατελέσει Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Business Development Executive της εταιρείας. Πριν αναλάβει καθήκοντα CEO στην Intracom Holdings κατείχε τη θέση του Corporate Strategy Director, του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου (2009-2013) και του Διευθύνοντος Συμβούλου στην hellas online έως το Νοέμβριο του 2014 όταν ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από τη Vodafone Ελλάδος.

Επίσης συμμετέχει στο Δ.Σ. της Intralot, ενός κορυφαίου παρόχου τεχνολογίας τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο, καθώς και στα Δ.Σ. όλων των θυγατρικών της Intracom Holdings. Το 2014 εκλέχθηκε μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Οι σπουδές του, αυτές κι αν δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητες: Κατέχει πτυχίο (BSc) Διεθνών Σχέσεων και Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και μεταπτυχιακό δίπλωμα χρηματοοικονομικών σπουδών από το Πανεπιστήμιο Columbia.

Έχοντας, λοιπόν, σπουδάσει στα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, κι έχοντας δίπλα του τόσο καιρό τον πατέρα του να τον συμβουλεύει, πλέον, είναι έτοιμος να κάνει αυτό που ίσως ονειρευόταν από μικρός, ειδικά όταν βρισκόταν στις εξέδρες των vip του ΣΕΦ ή και στη σουίτα του Καραϊσκάκη…

Οι πληροφορίες που φθάνουν στα Piperata.gr κάνουν λόγο για διοικητική συνύπαρξη των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου με τον Ντίνο Κόκκαλη. Μαζί θα ενισχύσουν το μπάτζετ του Ολυμπιακού στο μπάσκετ, όπως μαζί θα χαράξουν τη στρατηγική της ομάδας για να ξανακατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης.

Να θυμίσω, άλλωστε, πως ο Σωκράτης, πριν παραδώσει στους Αγγέλοπουλους, μεταβατικά συνυπήρξε μαζί τους. Μάλιστα, ακόμη και όταν είχαν πλήρως μεταβιβαστεί οι μετοχές, ο ίδιος παρέμεινε για αρκετό χρονικό διάστημα, τιμής ένεκεν, στην προεδρία της ΚΑΕ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι, σώνει και ντε, πρέπει να αποχωρήσουν οι Αγγελόπουλοι σταδιακά. Το αντίθετο, οι πληροφορίες που έχω λένε πως θα δημιουργηθεί μοντέλο συνδιοίκησης και κοινού σχεδιασμού, μέχρι την εδραίωση στην κορυφή της Ευρώπης.

Κι επειδή πολλοί πιστεύουν ότι, ο Κωνσταντίνος ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του (αφού κι εκείνος σε νεαρή ηλικία υπήρξε Bon viveur, όπως σήμερα ο γιός του), προβλέπουν ότι αργά ή γρήγορα είναι μοιραίο να βρεθεί στην καρέκλα του ιδιοκτήτη και προέδρου της ΠΑΕ.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.