Ήταν 8 Απριλίου πριν 29 ολόκληρα χρόνια όταν η Νέα Δημοκρατία με ηγέτη τον αείμνηστο, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη κέρδιζε τις εθνικές εκλογές.

Τότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκη μετά από αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία στην διακυβέρνηση της χώρας με ποσοστό 46,8%.

Μετά τις πρώτες του δηλώσεις για τη νίκη του στο Ζάππειο ξεκίνησε να δημιουργεί μία φιλελεύθερη κυβέρνηση με μοναδικό προσανατολισμό τις μεταρρυθμίσεις.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατηγορήθηκε για τη μεταρρυθμιστική του «μανία» για να αναγνωριστεί στη συνέχεια στα χρόνια των Μνημονίων.

Υπέρμαχος της συνεννόησης και των ανοιχτών οριζόντων, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εκείνο το βράδυ του Απριλίου πριν 29 χρόνια, δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει κάθε άξια δύναμη του τόπου, χωρίς διακρίσεις, χωρίς πολιτικούς αποκλεισμούς λέγοντας χαρακτηριστικά: «δεν μας ενδιαφέρει ποιο κόμμα ψήφισε».

Διαβάστε όλο το άρθρο στο RP.news.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.