Η πρώτη διαδικτυακή δημοσκόπηση για τις εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής που πραγματοποιήθηκε για το new-economy.gr δείχνει ως φαβορί για Περιφερειάρχη, στον πρώτο γύρο, τον Γιώργο Πατούλη μαζί με την Ρένα Δούρου και μεγάλη ενίσχυση για άλλους υποψηφίους.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την περίοδο 5/4-2019-10/4/2019. Η δημοσκόπηση έχει ευρήματα διαφορετικά από εκείνα που έχουν γίνει σε δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει ‘κατά παραγγελία΄από συστημικά ΜΜΕ.

Τα αποτελέσματα έχουν σταθμιστεί, ώστε να αντικατοπτρίζουν, δημογραφικά και άλλα χαρακτηριστικά.

Ο πρωην Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης φαίνεται να συγκεντρώνει υψηλή προτίμηση , συγκεκριμένα 20,6%.

Δεύτερη σε απόσταση αναπνοής έρχεται η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με 20,3%.

Ο Γιάννης Σγουρός, που υποστηρίχτηκε στο παρελθόν απο δυνάμεις προσκείμενες στο ΚΙΝΑΛ, λαμβάνει ποσοστό 16,6%. Η υψηλή του δημοτικότητα αποτελεί έκπληξη δεδομένης της χαμηλής επιρροής που κατέγραψε το ΚΙΝΑΛ σε άλλες δημοσκοπήσεις, δείχνοντας ότι αποτελεί επιτυχή επιλογή.

Ακολουθεί ο Ηλίας Παναγιώταρος με 11,1%.

Ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» συγκεντρώνει 9,6%.

Εκπληξη αποτελεί η ισχυρή παρουσία του Θάνου Τζήμερου, απο τη Δημιουργία Ξανά, με 9,1%.

Η Χαρισματική Μαριάννα Τσίχλη, απο την ΛΑΕ συγκεντρώνει επίσης ενα ισχυρό 6,6%.

Τέλος, ο Κώστας Τουλγαρίδης λαμβάνει 1,7%, ενω Αλλοι υποψήφιοι παίρνουν 4,3%

Απο πού αντλούν ψήφους

Η Ρένα Δούρου έχει σημαντική επιρροή όχι μονο στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλα και σε κομματι ψηφοφόρων που ειχαν προτιμήσει τη ΝΔ και το ΚΚΕ.

Ο Γιώργος Πατούλης έχει σημαντική διείσδυση κυριως σε ΝΔ αλλά και σε ψηφoφόρους του Κέντρου που είχαν ψηφίσει ‘Ποτάμι’ ή ‘Ελιά’ στο παρελθόν.

Ο Γιάννης Σγουρός φαίνεται να κερδίζει ψηφους, πέραν απο το ΚΙΝΑΛ, τοσο απο ΣΥΡΙΖΑ όσο και απο ΝΔ.

Ο Θάνος Τζήμερος διεμβολίζει όλους τους χώρους πλην της Αριστεράς.

Η Μαριάννα Τσίχλη φαίνεται να παίρνει σημαντικό ποσοστό ψηφοφόρων που είχαν προτιμήσει το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του 2014, αλλα και απο μικρά αριστερά κόμματα..

Ο Γιάννης Πρωτούλης κερδίζει όχι μονο ψηφοφόρους του ΚΚΕ, αλλά και μικρό κομμάτι από πρωην ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και κάποιους που παλιότερα είχαν προτιμήσει μικρά κόμματα του συντηρητικού χώρου!

Ο Ηλίας Παναγιώταρος κερδίζει συμπαγώς πρώην ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής.


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.