Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, μία ακόμη «βόμβα» βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, καθώς του παραδόθηκε πειθαρχική έρευνα για υψηλά ιστάμενα πρόσωπα της Δικαιοσύνης, σχετικά με ένα βούλευμα και μία δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου, που ως κοινό τόπο έχουν πολύκροτη ποδοσφαιρική υπόθεση.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Ο πειθαρχικός έλεγχος των ανώτατων δικαστικών λειτουργών διαβιβάστηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά από δύο ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις δικηγόρου, οι οποίες ελήφθησαν τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2018.

Μάλιστα, ένας δικηγόρος ισχυρίζεται σε κατάθεσή του ότι πρώην προϊσταμένη Επιθεώρησης Δικαστηρίων ενεπλάκη σε βούλευμα με ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον, χωρίς να έχει αρμοδιότητα. Η εν λόγω ανώτατη δικαστική λειτουργός είχε εκμυστηρευθεί στον δικηγόρο αυτόν ότι «ο πρώην προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών της είχε πει πως χρέωσε σε στενή του φίλη και συνεργάτη μία δικογραφία που σχηματίστηκε με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου σε βάρος τριών δικαστών».

Αυτοί οι τρεις δικαστές ελέγχονταν ποινικά για το βούλευμα που εξέδωσαν σε πολύκροτη ποδοσφαιρική υπόθεση. Ο πρώην προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών διαβεβαίωσε την πρώην προϊσταμένη Επιθεώρησης Δικαστηρίων ότι η στενή του φίλη και συνεργάτης θα φρόντιζε για ευνοϊκό αποτέλεσμα υπέρ των τριών δικαστών.

Το εντυπωσιακό είναι ότι την πειθαρχική έρευνα κατά των ίδιων τριών δικαστών διεξήγαγε η πρώην προϊσταμένη Επιθεώρησης Δικαστηρίων.

Σε ένορκες μαρτυρικές του καταθέσεις ο δικηγόρος – μάρτυρας ισχυρίζεται ότι η πρώην προϊσταμένη Επιθεώρησης Δικαστηρίων είχε χαρακτηρίσει «άθλια» την πρόταση του εισαγγελέως Εφετών για την πολύκροτη ποδοσφαιρική υπόθεση, η οποία ήταν παραπεμπτικά βαρύτατη για τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις, η πρώην προϊσταμένη Επιθεώρησης Δικαστηρίων ήταν στενή φίλη με αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, η οποία και… έκρινε το βούλευμα των τριών δικαστών.

Ο δικηγόρος – μάρτυρας, ο οποίος, εκτός των άλλων, δηλώνει ότι έχει στη διάθεσή του στοιχεία που φοβάται να τα δώσει στις αρχές, κατέθεσε ότι «η κυρία αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κατέληξε σε αποτέλεσμα που επιθυμούσε η πρώην προϊσταμένη Επιθεώρησης Δικαστηρίων».

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, ο εν λόγω δικηγόρος ζητά από τις αρμόδιες αρχές να κρίνουν ότι χρήζει προστασίας και να χαρακτηριστεί ως μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, προκειμένου να προχωρήσει σε περισσότερες αποκαλύψεις και να δώσει ακράδαντα στοιχεία. 

Σ.σ: Για όσα διαδραματίζονται στον αθλητισμό, όπου παράγοντες συναλλάσσονται με ανθρώπους του υποκόσμου και επιβάλλουν τους δικούς τους «νόμους και κανόνες», αλλά και όσα αποκαλύπτονται για επίορκους δικαστικούς, ο πρωθυπουργός, ο αρμόδιος υπουργός, καθώς και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και όλοι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, τι έχουν να πουν; Και πολύ περισσότερο, τι προτίθενται άμεσα να πράξουν; 


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.