Μητσοτάκης

Mία πολύ περίεργη δήλωση έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης που μπέρδεψε τους πάντες αλλά εξόργισε και τους γνώστες του αντικειμένου.

Αναφερόμενος στα ελαιοτριβεία στην Κρήτη ο κ. Μητσοτάκης έδειξε την πρόθεση του να κλείσει τα πολλά ελαιοτριβεία στο βωμό της ανταγωνιστικότητας.

Ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Δεν θα είμαστε ανταγωνιστικοί στον πρωτογενή τομέα αν δεν συνεργαστούμε, δεν μεγαλώσουμε, αν δεν τονώσουμε τα συνεταιριστικά σχήματα που θα διέπονται από αυστηρά επιχειρηματικά κριτήρια. Πρέπει να τα προωθήσουμε με κάθε τρόπο. Και φορολογικά. Δεν γίνεται στην Κρήτη να έχουμε τριψήφιο αριθμό ελαιοτριβείων με μικρές μονάδες που θα ψαχνουν να βρουν τον ρόλο τους”.

Ουσιαστικά όπως είναι σαφές από τη δήλωση του κ.Μητσοτάκη θέλει να κλείσει έναν μεγάλο αριθμό ελαιοτριβείων στην Κρήτη, τον τόπο καταγωγής του δηλαδή.

Και εκεί ακριβώς υπάρχει το πρόβλημα. Στην Κρήτη αυτή η είδηση έκανε έξαλλους τους ντόπιους, οι οποίοι αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να μην γνωρίζει ένας άνθρωπος που διεκδικεί τον πρωθυπουργικό θώκο πως εάν ο καρπός της ελιάς δεν αλεστεί σχεδόν άμεσα τότε η ποιότητα του ελαιολάδου είναι σκάρτη.

Και για αυτό άλλωστε υπάρχουν πολλά ελαιοτριβεία έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα του ελαιολάδου.

Αναρωτιέται κανείς εύλογα εάν αυτή είναι η πραγματική πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να βάλει λουκέτο σε ελαιοτριβεία ή κανείς από το επιτελείο του ή ο ίδιος γνωρίζει ποια είναι η πραγματική διαδικασία.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, στην Κρήτη είναι στα κάγκελα με αυτή τη δήλωση, κάτι που δείχνει πως είναι επιτακτικό το σύγχρονο ρητό: “Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς”.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.