Με μία δήλωση η οποία επιδέχεται πολλών ερμηνειών, σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις που μπορεί να πυροδοτήσει το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος δηλώνει παρών στην Πειραιώς.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Έτοιμος για δυναμική επιστροφή στην Ελλάδα με την λήξη της θητείας του, είναι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος που όπως διαφαίνεται ήδη σχεδιάζει την επόμενη μέρα της πολιτικής του διαδρομής.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον μετά την ολοκλήρωση της θητείας του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά με ιδιαίτερο νόημα: «Το μυαλό μου και η καρδιά μου είναι στραμμένα προς την Ελλάδα. Από την ώρα που οι πολίτες κρίνουν ότι τους είμαι χρήσιμος για όποιο ρόλο και αποστολή θελήσουν να μου αναθέσουν, είμαι έτοιμος ν’ ανταποκριθώ. Πάντοτε στις τάξεις της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης».

Διευκρίνισε πάντως ότι στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά όπως πάντα προσέχοντας τις λέξεις και τις έννοιες, καθώς μίλησε για «αυτή την ώρα»… Η δε προσθήκη επιδέχεται ερμηνειών: «Από την άλλη όμως κυριαρχεί πάντοτε το πατριωτικό μου καθήκον».

«Στηρίζω τον Μητσοτάκη αυτή την ώρα, διότι κάνει μια μεγάλη προσπάθεια για να ανοίξει ένα δρόμο και μια προοπτική. Από την άλλη μεριά όμως κυριαρχεί πάντοτε το πατριωτικό μου καθήκον», είναι η ακριβής του δήλωση, η οποία αφήνει περιθώρια για πολλές ερμηνείες, όσον αφορά στις εσωκομματικές εξελίξεις, όταν «αυτή η ώρα» περάσει…

«Ναι, θα επιστρέψω», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Αβραμόπουλος, ενώ για το τι θα κάνει όταν επιστρέψει, δήλωσε: «Τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων», χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει ποια θα ήταν αυτά τα «γεγονότα».

Οι φράσεις «στηρίζω τον Μητσοτάκη αυτή την ώρα» και «τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων», έδωσαν τροφή για νέα σενάρια στον εσωκομματικό χάρτη της ΝΔ, αν το εκλογικό αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου απέχει αρκετά από τις εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων και τις προσδοκίες της ηγετικής ομάδας της Πειραιώς, όλο το προηγούμενο διάστημα.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.