Μία ώρα κράτησε η κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Ουδείς βεβαίως γνωρίζει τι είπαν ο Ευρωπαίος Επίτροπος και ο Πρόεδρος της Τουρκίας, καθώς δεν διέρρευσε το παραμικρό. Η άριστη προσωπική σχέση που όμως διαθέτουν και στα πιο δύσκολα, από τον καιρό που ο ένας ήταν Δήμαρχος Αθηναίων και ο άλλος Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, μας προϊδεάζει ότι συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης-και τα πλέον δύσκολα θέματα για τις δυο πλευρές.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πάντως, φέρεται να επέστρεψε στις Βρυξέλλες, περισσότερο αισιόδοξος για την εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων. Ο Ταγίπ Ερντογάν, για παράδειγμα, δεν βγάζει από το τραπέζι την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας του, ενώ η Τουρκία εκπλήρωσε στο θέμα της βίζας τα 67 από τα 73 προαπαιτούμενα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ταυτόχρονα, όμως, φέρεται να επέστρεψε και πιο ανήσυχος για τα ελληνοτουρκικά, κυρίως από το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα «θερμό επεισόδιο» από ατύχημα ή και από «θερμοκέφαλους» της μιας ή της άλλης πλευράς, με αποτέλεσμα να σημειώνει στους συνομιλητές του πως η κατάσταση στο Αιγαίο και την Κύπρο χρειάζεται «ψυχραιμία».

Ο Έλληνας Επίτροπος, πάντως, είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει τη θητεία του, παρά τις προτροπές πολλών να επιστρέψει στην Ελλάδα, ώστε να είναι παρόν στις πολιτικές εξελίξεις.

Είναι χαρακτηριστικό πως στον ελληνικό τύπο γράφτηκε πρόσφατα πως θα είναι ακόμα και …Πρόεδρος της Βουλής, αν και πρόκειται φυσικά να είναι ούτε υποψήφιος βουλευτής, αφού θα τιμήσει –και σωστά- έως το τέλος το υψηλότερο χαρτοφυλάκιο που έχει αναλάβει Έλληνας Επίτροπος στην Κομισιόν.

Με τη λήξη της θητείας του, ωστόσο, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα επιστρέψει στην ελληνική πολιτική ζωή, θέτοντας τον εαυτό του «στη διάθεση των γεγονότων»…


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.