Όπως είχαν αποκαλύψει τα Piperata.gr, το σωματείο της Πάλης «Φιλάθλων Μαραθώνα Αττικής ο Μιλτιάδης» δεν πληρούσε τα κριτήρια για να έχει άδεια αθλητικού σωματείου, όμως με τις συνεχείς σκανδαλώδεις ενέργειες του ΔΣ της Ομοσπονδίας Πάλης και υπαλληλικών στελεχών της ΓΓΑ (κατά πάσα πιθανότητα και με τη διαπλοκή και ανοχή τού έως και σήμερα γενικού γραμματέα Ιούλιου Συναδινού), ο εν λόγω σύλλογος εμφανιζόταν στη λίστα με τα αναγνωρισμένα αθλητικά σωματεία Πάλης, κι έτσι συμμετείχε αφενός στα πανελλήνια πρωταθλήματα και αφετέρου στις γενικές συνελεύσεις και τις ψηφοφορίες, αλλοιώνοντας αποφάσεις και αποτελέσματα.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται περί παράβασης καθήκοντος. Θυμίζω ότι έχει υπάρξει δικαστική απόφαση που επέβαλλε την καθαίρεση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Πάλης, η οποία, όμως, σύμφωνα με την ΓΓΑ και τον Ιούλιο Συναδινό επιδεχόταν ερμηνείας, ενώ κατά τον υφυπουργό Αθλητισμού και τους ειδικούς συμβούλους του ήταν ξεκάθαρη. Έτσι, ως Σολομώντειος λύση, μεταξύ των δύο πλευρών και μιας την πλήρη ευθύνη είχε η ΓΓΑ, επελέγη το ερώτημα προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, το οποίο ακόμη δεν έχει απαντήσει, παρά τον χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος με το οποίο υποβλήθηκε.

Αμέσως μετά, όμως, ο υφυπουργός Αθλητισμού, σε συνέχεια της δικαστικής απόφασης, των καταγγελιών, των αιτημάτων και των αποκαλυπτικών και αποκλειστικών δημοσιευμάτων του Piperata.gr, διενεργώντας τον απαιτούμενο εσωτερικό έλεγχο και ζητώντας τη συνδρομή και της Περιφέρειας και διαπιστώνοντας ότι ο «Μιλτιάδης» Μαραθώνα δεν πληροί τα κριτήρια της αθλητικής αναγνώρισης, εξέδωσε την επίμαχη απόφαση, σύμφωνα με την οποία αίρεται η αθλητική άδεια.

Ως εκ τούτου, ανοίγει διάπλατα ο δρόμος και επιβάλλεται πλέον να δοθεί ξεκάθαρη ερμηνεία με την οποία θα πρέπει να υπάρξει νέα υπουργική απόφαση, μετά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για την καθαίρεση του ΔΣ της Ομοσπονδίας Πάλης, καθώς ένα από τα βασικά στοιχεία κατηγορίας ήταν η συγκεκριμένη παράβαση καθήκοντος, καθώς φέρεται να γνώριζε ότι παράνομα ο «Μιλτιάδης» είχε εξασφαλίσει την άδεια, αλλά και η προσθήκη πολλών άλλων ακόμη σωματείων που δεν είχαν καθόλου άδεια (ούτε έστω και παράνομη)!  


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.