Για να είμαστε ειλικρινείς, το ΚΙΝΑΛ, ούτε κέρδισε, ούτε έχασε. Ωστόσο, όπως είδαμε το βράδυ των εκλογικών αποτελεσμάτων, κορυφαία στελέχη του κόμματος είχαν βγει έξω από τα γραφεία του κόμματος για να υποδεχτούν την Φώφη Γεννηματά, με ύφος και στυλ, λες και είχαν πάρει την εξουσία.

Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να μην καταποντίστηκε, αλλά δεν δείχνει να μπορεί και να ξεκολλήσει από τα ποσοστά του 6% – 8%. Τελικά, όπως όλα δείχνουν, επιβεβαιώνονται όσοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές, ακόμη και στην ηγεσία του κόμματος.

Διαφορετικά, έτσι όπως είναι τώρα το κόμμα, χωρίς να έχει ήδη καταγράψει διψήφια ποσοστά την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έχασε την εξουσία, γίνεται σαφές πως δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεκολλήσει.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι έχει “προσβληθεί” από το “σύνδρομο του ΚΚΕ”. Δεν πάει ούτε πολύ πάνω, ούτε πολύ κάτω. Μένει σταθερό, εκεί… Aλλά και ανύπαρκτο σε σχέση με τις εξελίξεις και του κατά πόσο μπορεί να επηρεάζει τα πράγματα.

Ειδικά αυτή τη φορά, φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει παγιδευτείτε σε ένα σημείο που μπροστά του έχει γκρεμό και πίσω ρέμα. Αν δείξει ότι στηρίζει τη Νέα Δημοκρατία, θα κινδυνεύσει το μισό να απορροφηθεί από αυτήν. Το δε άλλο μισό να πάει από αντίδραση στον ΣΥΡΙΖΑ.

Και από την άλλη, αν δεν βρει διαύλους επικοινωνίας και ευρύτερης (αναλογικά) συνεργασίας με την ανανεωμένη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη που δήλωσε ότι θέλει να φτιάξει ο Αλέξης Τσίπρας, τότε νομοτελειακά, σε βάθος χρόνου και 4ετίας, θα εξαϋλωθεί δεξιά και αριστερά… Αυτό θέλει άραγε ο κόσμος του;

Υ.Γ: Προσέξτε, σκοπίμως δεν ομιλούμε για ΠΑΣΟΚ, διότι αυτό ως παραδοσιακός χώρος έχει, όπως αποδείχτηκε στις εκλογές, μετακινηθεί και ριζώσει πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ. Το δε εκσυχρονιστικό ήδη έχει απορροφηθεί από τη ΝΔ και πλέον συμμετέχει στη νέα κυβέρνηση.

Υ.Γ(2): Ίσως, τελικά, πρέπει να καταλάβει η Φώφη Γεννηματά ότι η συναίνεση και η συνεργασία με τον ηγέτη του χώρου, Αλέξη Τσίπρα, δεν είναι τόσο κακό πράγμα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είναι κακή εξέλιξη η παράδοση της ηγεσίας του κόμματος στα νέα ηλικιακά στελέχη του. Από εδώ και πέρα, όσο θα καθυστερούν οι εξελίξεις, οι αλλαγές και οι γενναίες επιλογές, τόσο αυτό θα αργοπεθαίνει.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.