Όποιος διαβάζει τα Piperata, γνωρίζει πολύ καλά πως στο ΚΙΝΑΛ τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Όχι μόνο για το μικρό ποσοστό που πήρε στις εκλογές, αλλά για την φυγή στελεχών σε άλλα κόμματα.

Δεν είναι μόνο τα στελέχη που έφυγαν και πήγαν στον Αλέξη. Είναι και τα στελέχη που πήγαν στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη. Φυσικά αναφερόμαστε στον Χρυσοχοΐδη, την Μενδώνη και τον Πιερρακάκη.

Αυτή η «φυγή», δεν σταματάει εδώ. Υπάρχουν και άλλοι που σκέφτονται να αποχωρήσουν από ένα κόμμα, που έχει καταντήσει αρχηγικό και δεν δείχνει διατεθειμένο να προχωρήσει μπροστά, λες και βαδίζει στα χνάρια του ΚΚΕ…

Η παραίτηση του Σταμάτη Μαλέλη, με αιχμές για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, έδειξε πολλά. Για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα μετά τις εκλογές, με το βλέμμα όμως να είναι καρφωμένο στις επόμενες κινήσεις που θέλει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με το νέο… κόμμα.

Η φράση του άλλωστε είναι χαρακτηριστική:

«Την κριτική μου σε πράξεις και παραλείψεις που οδήγησαν το ΚΙΝΑΛ να χάσει την ηγεμονία του προοδευτικού χώρου θα την ασκήσω στα όργανα του Κόμματος. Εκπτώσεις στις αρχές μου και στις ιδέες μου δεν κάνω. Θέσεις τις οποίες δεν πιστεύω δεν μπορώ να υπηρετήσω».

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ο πρώην πρωθυπουργός, θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να δείξει πως είναι το απόλυτο αφεντικό στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Το κακό για την Φώφη Γεννηματά είναι πως η «φυγή» στελεχών αφορά και ανθρώπους που προέρχονται από την νεολαία.

Και όσο πελαγοδρομεί η Γεννηματά, τόσο θα αργοσβήνει το ΚΙΝΑΛ. Ναι, φυσικά και θα υπάρχει, αλλά δεν θα έχει μέλλον.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.