Είχε δεν είχε η Μέι τάραξε τα νερά με την ανακοίνωση του Ηνωμένου Βασιλείου για την συνομιλία των δύο ηγετών.

Η ιστορία ξεκινά με την Πρωθυπουργό της Βρετανίας να καλεί τον Έλληνα Πρωθυπουργό το πρωί τής Πέμπτης (11/7).

Μετά το τηλεφώνημα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση από την ελληνική κυβέρνηση: «Η Πρωθυπουργός της Βρετανίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. Στη διάρκεια του σύντομου τηλεφωνήματος συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι εξελίξεις στην Νοτιανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή».

Εκεί που προκλήθηκε ένας μικρός σεισμός στο πολιτικό σκηνικό είναι όταν εκδόθηκε η ανακοίνωση από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία περιείχε και μία έκπληξη.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Βρετανικής Κυβέρνησης αναφέρεται χαρακτηριστικά: «On wider regional issues, the Prime Minister said that she believed the Prespes Agreement with North Macedonia was an important step forward and welcomed Prime Minister Mitsotakis’s commitment to honour its implementation».

Μεταφράζοντας την παραπάνω ανακοίνωση διεξάγεται το συμπέρασμα, ότι οι δύο ηγέτες μίλησαν για την Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ αναφέρει ότι συμφώνησε στην εφαρμογή της ο πρωθυπουργός.

Αμέσως μετά, το «κάρφωμα» της Αγγλίδας Πρωθυπουργού, προκάλεσε τις αντίστοιχες αντιδράσεις στα social media…


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.