Φώφη Γεννηματά
Πηγή: Eurokinissi

Έντονη κριτική άσκησε η Φώφη Γεννηματά στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ενώ έστειλε προειδοποίηση σε υψηλούς τόνους να σταματήσει το bulling στο ΚΙΝΑΛ.

Προειδοποίηση σε υψηλούς τόνους να σταματήσει το bulling που όπως είπε δέχεται το Κίνημα Αλλαγής έστειλε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά.

«Για τους καλούς λογαριασμούς προτείνω να βγάλετε από την πρίζα την μονταζιέρα που βρήκατε στο Μαξίμου γιατί νομίζω πως ακόμα λειτουργεί» είπε ακόμα.

Τόνισε δε πως οι 22 βουλευτές του ΚΙΝΑΛ θα προσφέρουν συναίνεση στη Βουλή λέγοντας «εμείς δεν διστάζουμε να ψηφίζουμε ότι είναι αναγκαίο για τον τόπο και για τον ελληνικό λαό, τόσο για τα εθνικά θέματα και φυσικά την διαπραγμάτευση με τους εταίρους την οποία περιμένουμε να ξεκινήσετε βέβαια» είπε.

«Και βεβαίως με την ολοκλήρωση της Συνταγματικής Αναθεώρησης περιμένουμε να δούμε ένα δίκαιο και αναλογικό εκλογικό σύστημα. Για τίποτα δεν δίνουμε λευκή επιταγή».

Παράλληλα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ άσκησε έντονη στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, λέγοντας πως για να βγει η Ελλάδα από την κρίση χρειάζονται καθαρές απαντήσεις και συγκεκριμένες δεσμεύσεις, ενώ επικεντρώθηκε στα μέτρα που αφορούν την οικονομική πολιτική και ανάπτυξη.

«Προχωράτε χωρίς πειστική πρόταση για το πώς θα πυροδοτήσετε την πολυπόθητη ανάπτυξη», είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ και στηλίτευσε την πλήρη απουσία μέριμνας και προστασίας για τους εργαζόμενους.

«Όσοι έχασαν τη δουλειά τους κατά τη περίοδο της κρίσης δεν παίρνουν τα λεφτά τους από τους πτωχευμένους εργοδότες. Χρειάζεται απολογισμός ευθυνών και κατάσχεση περιουσιών. Ανάπτυξη χωρίς μέριμνα για τους εργαζόμενους δεν θα μπορεί να υπάρξει», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν ακούσαμε κανένα σχέδιο ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους», υπογράμμισε αναφερόμενη στην κυβερνητική πρόταση για κεφαλαιοποιητικό ασφαλιστικό σύστημα που «αποδομεί πλήρως τον δημόσιο χαρακτήρα» του ασφαλιστικού συστήματος.

«Δεν ακούσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση της ΔΕΗ. Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας της, ενώ εξήγησε πως η νέα κυβέρνηση δεν έχει σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Αναφέροντας ότι το ΚΙΝΑΛ καταψηφίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι το κόμμα της, όπως αντιστάθηκε στον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ έτσι θα σταθεί απέναντι στη Δεξιά και τις ακροδεξιές συνιστώσες της.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.