Καλά – καλά δεν έχει ακόμη στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή διορισμού του Παναγιώτη Κοντολέοντα, ως νέου επικεφαλής της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και ήδη οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, σχετικά με το παρελθόν, το βιογραφικό, τα έργα και τις ημέρες του…

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Σε συνέχεια, λοιπόν, της σαββατιάτικης αποκαλυπτικής πιπεράτης ανάρτησης που έκανα στο προσωπικό προφίλ μου στο Facebook όπου σας είχα προαναγγείλει την αποκλειστική είδηση-βόμβα που θα ακολουθούσε σχετικά με την ανήθικη, εξαιρετικά περίεργη, αλλά και, όπως όλα δείχνουν, μη σύννομη τοποθέτηση του -περιβόητου πλέον- Κοντολέοντα στη θέση του επικεφαλής της ΕΥΠ, ερωτάται το πρωθυπουργικό γραφείο: Ξέρατε κύριοι ή δεν ξέρατε τις καταδικαστικές αποφάσεις του εκλεκτού σας για σκευωρία και ψευδή καταμήνυση σε βάρος ιδιώτη από τις 11 Ιουλίου 2019; Είχε ενημερωθεί σχετικά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τον διευθυντή του στο Μέγαρο Μαξίμου;

Και εξηγούμαι, ο νέος ισχυρός άνδρας της ΕΥΠ είναι πρωτόδικα καταδικασμένος για ψευδή καταμήνυση, βάσει της 6066,7057/2016 απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών. (όπως θα δείτε παρακάτω και στο πλήρες κείμενο της απόφασης του δικαστηρίου), γεγονός για το οποίο στο Μαξίμου ενημερώθηκαν τουλάχιστον από τις 11 Ιουλίου 2019. Κι αυτός προφανώς ήταν ο λόγος που επί τόσες εβδομάδες καθυστερούσε η επίσημη ανακοίνωση της εν λόγω επιλογής – τοποθέτησης, αν και είχε διαρρεύσει στον Τύπο.

Πέραν από το ηθικό του πράγματος, όμως, αποτελεί και απαραίτητη προϋπόθεση το να μην έχει κάποιος καταδικαστεί για να διοριστεί στην ΕΥΠ (ειδικά για στημένη συκοφαντία και ψευδή καταμήνυση σε βάρος οποιουδήποτε πολίτη), πόσω μάλλον ως επικεφαλής (διοικητής) της κρίσιμης αυτής υπηρεσίας.

Ειδικότερα, τον περασμένο Φεβρουάριο, η τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη,  είχε εκδώσει προκήρυξη για την «πλήρωση με Μεικτό Σύστημα Αντικειμενικών Κριτηρίων (Μόρια) και Αξιολόγησης Ειδικότερων Προσόντων, 302 Κενών Τακτικών Θέσεων (Κλάδων ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ) της Ε.Υ.Π». Επρόκειτο στην ουσία για την πρόσληψη 300 ατόμων σε διάφορες ειδικότητες στην ΕΥΠ.

Η (77 σελίδων) προκήρυξη περιέγραφε τα προσόντα διορισμού, καθώς επίσης και τους τίτλους σπουδών για τις θέσεις που απαιτούνταν: πτυχίο Τεχνολογικής ή και Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Μεταξύ αυτών των απαραίτητων προϋποθέσεων ήταν και δύο που  αφορούσαν στο ποινικό μητρώο των υποψηφίων.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη της κας Γεροβασίλη όριζε ρητά πως οι υποψήφιοι θα έπρεπε να μην είχαν καταδικαστεί για κάποια αδικήματα, μεταξύ αυτών και του αδικήματος της ψευδούς καταμήνυσης.

«Να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία ή δωροληψία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμιση, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ψευδή καταμήνυση, ανυποταξία, λιποταξία, οποιοδήποτε έγκλημα κατά του πολιτεύματος, κατά της χώρας, κατά της ελεύθερης άσκησης των πολιτικών δικαιωμάτων, παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών, παραβάσεις του νόμου περί δίωξης οργανωμένου εγκλήματος (ν. 2929/2001) καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής» ανέφερε η προκήρυξη καθώς επίσης και «να μην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα ή κατά άλλον νόμιμο τρόπο (άρθρο 43 ν.4139/2013) για κακούργημα ή για πλημμέλημα της προηγούμενης περίπτωσης δ.(1) , έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί».

Ο περιβόητος διοικητής της ΕΥΠ, πλέον, δεν έχει μόνο αυτή την απόφαση εναντίον του, καθώς σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 1989/2019-24.5.2019 πρωτόδικη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο κ. Παναγιώτης Κοντολέων, έχει καταδικαστεί να πληρώσει ατομικά, για το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης, το ποσό των 2.000€ ως αποζημίωση με τους νόμιμους τόκους και επιπλέον 450 ευρώ δικαστική δαπάνη έπειτα από αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του ο συγκεκριμένος ιδιώτης.

Από ότι φαίνεται από τα στοιχεία που προσκομίζουν τα Piperata.gr, κι ενώ από τις 11 Ιουλίου 2019 τουλάχιστον ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν ενήμεροι, επέλεξαν για διοικητή της ΕΥΠ ένα πρόσωπο ήδη καταδικασμένο δις πρωτόδικα, ενώ την ίδια στιγμή, βάσει κανονισμού αλλά και προκήρυξης Γεροβασίλη, κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται σε υπαλλήλους της υπηρεσίας.

Συμπέρασμα: Στην υπόθεση Κοντολέοντα έχει πλέον γίνει η πρώτη ρωγμή στην εικόνα της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται περί προσωπικής επιλογής του πρωθυπουργού, αλλά και ότι με απόφαση του (Κυριάκου Μητσοτάκη) η ΕΥΠ είναι πλέον ευθύνη του πρωθυπουργού.

Το δε παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι, όταν διέρρευσε η επιλογή στο πρόσωπο του κυρίου Κοντολέοντα για επικεφαλής της ΕΥΠ, υπήρξαν καταγγελίες που έφθασαν στο πρωθυπουργικό γραφείο για τα περί καταδικαστικών αποφάσεων, κι όμως, έστω και με αρκετή καθυστέρηση από το Μαξίμου (φαίνεται το ζύγιζαν), τελικά, τον ανακοίνωσαν! Οι δε καταγγελίες αυτές είχαν από τη πρώτη στιγμή φθάσει στα χέρια μου, προσωπικά, όμως, περίμενα υπομονετικά να δω τι θα πράξει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς ήξερα ότι έχει ενημερωθεί σχετικώς ο διευθυντής του στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Τα δε ερωτήματα που τίθενται από την κοινή γνώμη είναι σαφή και αμείλικτα:

  • Πόσο άραγε αδιάφορο είναι για τη νέα κυβέρνηση και δη για τον πρωθυπουργό και τους στενούς συνεργάτες του στο Μέγαρο Μαξίμου, οι οποίοι ευαγγελίζονται τη διαφάνεια και πως θα χτυπήσουν τη διαφθορά, όταν με περισσή ευκολία ο τοποθετημένος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, Διευθυντικό Στέλεχος της G4S, συμμετείχε σε ομάδα που «έστησε» μήνυση εναντίον πολίτη, ενώ έχει ήδη καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη για αυτή την απαράδεκτη πράξη;
  • Παρέχει τα εχέγγυα o κ. Παναγιώτης Κοντολέων, ότι αναλαμβάνοντας την τόσο σοβαρή αυτή θέση, μίας τόσο μεγάλης κρατικής υπηρεσίας, με ιδιαίτερη σημασία, θα λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και δεν θα «στήνει» υποθέσεις;

ΥΓ.: Το ότι οι σχετικές καταγγελίες έφθασαν στο γραφείο του πρωθυπουργού στις 11 Ιουλίου δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Αν χρειαστεί θα ακολουθήσει νέο αποκαλυπτικό δημοσίευμα διά χειρός μου. Αυτό που απαιτείται τώρα είναι: να διευκρινίσει ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης αν ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του. Κι αν όχι, κατά πόσο εμμένει στην ορθότητα της επιλογής αυτής. Όπως και τι θα πράξει έναντι των συνεργατών του…


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.