Τζέφρι Πάιατ
Πηγή: Eurokinissi

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως θα παραταθεί η θητεία του πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, κάτι που άλλωστε επιβεβαίωσε η Αμερικάνικη πρεσβεία.

Ειδικότερα, στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η αμερικανική αποστολή ανάρτησε σύνδεσμο με είδηση ότι ο Τζέφρι Πάιατ θα παραμείνει στην Ελλάδα τουλάχιστον έως το 2020.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ συνήθως αντικαθιστά κάθε περίπου τρία χρόνια τους πρέσβεις στις χώρες. Αυτό ήταν και το διάστημα για το οποίο παρέμεινε στην Ελλάδα ο προκάτοχος του κ. Πάιατ, Ντέιβιντ Πιρς εδώ ενώ αντίστοιχα τόσο κάθισε και ο ίδιος ο κ. Πάιατ στην Ουκρανία πριν έρθει στην Ελλάδα.

Γιατί θα μείνει η «αλεπού»; Προφανώς, στην Ουάσιγκτον είναι ευχαριστημένοι με την «απόδοσή» του. Θεωρούν πως είναι το κατάλληλο πρόσωπο, να μιλάει και να κλείνει συμφωνίες, ειδικά τώρα που στην κυβέρνηση είναι η Ν.Δ.

Αρκετοί μάλιστα υπουργοί, έχουν βρεθεί ακόμα και στο σπίτι του, όταν ήταν στην αντιπολίτευση…

Βολεύει επίσης τους επιχειρηματίες αλλά και τους… εφοπλιστές, ειδικά με αυτούς που μεταφέρουν το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Μιλάμε για «συμφωνίες» μαμούθ, με το χρήμα να ρέει…

Σε λίγο καιρό, μάλιστα, θα υπάρξουν και εξελίξεις με… στρατιωτικό υλικό ενώ υπάρχουν… νησιά για να μετατραπούν σε μικρές αμερικανικές βάσεις.

Άρα η «αλεπού» είναι χρήσιμη…


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.