Χρειάστηκε να περάσουν 72 ολόκληρες ώρες, κι αφού είχαν χρειαστεί πάμπολλα fake news, τα οποία δεν κατάφεραν να απεμπλέξουν τους Μητσοτάκη – Χρυσοχοΐδη από την απόφαση να επιστραφεί το διαβατήριο στον υπόδικο εφοπλιστή Μαρινάκη, προκειμένου η ΕΛ.ΑΣ να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνει πλήρως το αποκλειστικό δημοσίευμα του Piperata.gr, διαψεύδοντας και εκθέτοντας παράλληλα τα δημοσιεύματα των άλλων ΜΜΕ που βασίστηκαν σε ανυπόστατες και αποπροσανατολιστικές διαρροές!

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Συγκεκριμένα, η ΕΛ.ΑΣ παραδέχεται ότι η άρση της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει εκδοθεί από το συμβούλιο πλημμελειοδικών Πειραιά από πέρυσι τον Απρίλιο (2018) -όχι τώρα, φέτος!- και πως το αίτημα του υπόδικου επιχειρηματία έγινε στα τέλη του φετινού Αυγούστου, κι ενώ η προσφυγή του στο ΣτΕ είχε απορριφθεί εκκωφαντικά, σε όλα της τα σκέλη, από τον Δεκέμβριο του 2018, καθώς η αστυνομία είχε -κι έχει- το δικαίωμα να αφαιρεί οποιαδήποτε στιγμή κρίνει εκείνη από τα δεδομένα που διαθέτει για την κάθε υπόθεση, το διαβατήριο οποιουδήποτε υπόδικου πολίτη, οποίος κατηγορείται για κακούργημα ή και κακουργήματα, όπως ο εν λόγω εφοπλιστής.

Ειδικότερα, αν κρίνει ότι είναι ύποπτος φυγής σε χώρα εκτός Σένγκεν, ή ύποπτος ότι μπορεί να επιδιώκει την προσκόλληση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών ερευνών ή και δικών, επικαλούμενος σοβαρούς λόγους για να λείπει στο εξωτερικό, ανεξαρτήτως αν του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.    

Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ δικαιολογεί την απόφαση της διεύθυνσης διαβατηρίων να επιστρέψει το διαβατήριο στον επιχειρηματία, εξηγώντας ότι σε περίπτωση ασκήσεως διώξεως σε βαθμό κακουργήματος και για όσο χρόνο αυτή εκκρεμεί, αφαιρείται το διαβατήριο ή δεν εκδίδεται καινούργιο, εν τούτοις δύναται η χορήγηση ή επιστροφή αφαιρεθέντος διαβατηρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ιδίου Π.Δ., αποκλειστικά και μόνο σε δύο περιπτώσεις:

  • α) νοσηλείας στην αλλοδαπή,
  • β) σε περίπτωση θανάτου ή σοβαρής ασθένειας στην αλλοδαπή συζύγου ή συγγενούς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας μέχρι β΄ βαθμού. 

Στα τέλη Αυγούστου, λοιπόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, ο εν λόγω υπόδικος επιχειρηματίας αιτήθηκε την επιστροφή του διαβατηρίου του, επικαλούμενος αυστηρώς έναν εκ των λόγων που επιτρέπεται η έκδοση – επιστροφή του διαβατηρίου, αίτημα που συνοδευόταν από επίσημα αιτιολογικά έγγραφα, ελληνικών και ξένων Φορέων, τα τελευταία επίσημα μεταφρασμένα.

Ως εκ τούτου, επιστράφηκε το αφαιρεθέν διαβατήριο για χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Το ατυχές του πράγματος είναι ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας με το που έλαβε το διαβατήριο, ταξίδεψε στην Ρωσία για λόγο που… δεν προβλέπεται από το νόμο! 

Όσον αφορά στα δικαιολογητικά που φαίνεται να προσκόμισε, πράγματι αποτελούν προσωπικό δεδομένο του. Τα Piperata.gr, κι εγώ προσωπικά, ευχόμαστε να αφορούν σε κάτι που ξεπερνιέται… Να μην αποτελούν μία «στημένη δικαιολογία», προκειμένου να αποφευχθούν το δικαστήριο για τα «στημένα» και οι αναμενόμενες καταθέσεις του για υποθέσεις άλλων κακουργημάτων… Ίδωμεν!    

ΥΓ.: Το γεγονός πάντως ότι ενώ ήταν τόσο απλό… δεν το είπαν από την αρχή, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ, ή έστω και επισήμως, ενώ χρειάστηκε πρώτα να διαρρέουν άρες μάρες κουκουνάρες… κάνουν την ιστορία ύποπτη. Εύλογα ένας κακόπιστος μπορεί να πει ότι οι νομικοί του Μαρινάκη, του υπουργού, του πρωθυπουργού, μελέτησαν καλά – καλά το νόμο και τελικά «έστησαν» μια πειστική ανακοίνωση… Ποιος θα τους ελέγξει; Προσκρούει και σε προσωπικά δεδομένα…

ΥΓ.(2): Ο εφοπλιστής στη δίκη για τα στημένα, στις 27/9, δεν θέλω να πιστέψω ότι θα λείπει στο εξωτερικό, κάνοντας χρήση των ίδιων εγγράφων – δικαιολογητικών που προσκόμισε και στην ΕΛ.ΑΣ.

 

 


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.