Η αλήθεια είναι ότι η αποκάλυψη από τα Piperata.gr διά υπογραφής μου, σχετικά με την απόφαση της νέας ηγεσίας στην ΕΛ.ΑΣ, μετά από παρέμβαση του πρωθυπουργού και ακολούθως του υπουργού «Προ-Πο», Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για να επιστραφεί τον Αύγουστο το διαβατήριο του εφοπλιστή -χορηγού της ΝΔ-, έπεσε σαν «βόμβα», ενώ επικοινωνιακά (ειδικά ενόψει ΔΕΘ) χαλούσε το στημένο παραμύθι… για τις τεταμένες σχέσεις μεταξύ των Μητσοτάκη – Μαρινάκη.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Όπως πληροφορούμαστε, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις, κινητοποιήσεις, συνεχείς συσκέψεις τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, όσο και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στο επιτελείο του εφοπλιστή και μιντιάρχη Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αρχικά, προσπάθησαν, καλώντας με, να μη δώσω συνέχεια, διότι υποτίθεται «ο εισαγγελέας Αρείου Πάγου με απόφαση που έβγαλε αυτός, ζήτησε και δόθηκε πίσω». Αυτό φυσικά δεν στέκει, κι εξηγώντας τους το γιατί δεν μπορεί να περπατήσει, δεν το διέρρευσαν τελικά περαιτέρω… Άλλωστε, αν αυτό έχει συμβεί τότε θα αποτελούσε και σκάνδαλο! Για το οποίο θα φαινόταν μπλεγμένος και ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Με λίγα λόγια, αν γινόταν τέτοια διαρροή, θα υπήρχε σίγουρα σφοδρότατη αντίδραση από τον Άρειο Πάγο, αλλά και ενδοκυβερνητικός εμφύλιος μεταξύ υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης. Ακόμη και ο Αντώνης Σαμαράς θα εμπλεκόταν στα όσα επικριτικά θα γράφονταν, καθώς ουδείς ξεχνά ότι ο Κώστας Τσιάρας ανήκει στα πρόσωπα επιρροής του πρώην πρωθυπουργού.

Και για να εξηγούμαστε: Αν αυτό είχε -ή έχει- συμβεί, τότε θα αφορά στον νέο εισαγγελέα Αρείου Πάγου, καθώς η ηγεσία της Δικαιοσύνης ήταν ακέφαλη έως και που αναπληρώθηκε τον Αύγουστο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, θα μιλούσαμε για απόφαση (με ποια κρυφή τυπική και νομική διαδικασία, δεν ήξερε κανείς να μου πει!) που θα είχε παρθεί μετά την ανάληψη καθηκόντων από το νέο διευθυντή στη διεύθυνση διαβατηρίων της ελληνικής αστυνομίας. Μάλιστα, περί αυτού, είμαι απολύτως βέβαιος! Διότι γνωρίζω από το ρεπορτάζ μου και ειδικά αυτή η πληροφορία δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης ότι, το αίτημα του κυρίου Μαρινάκη προς τη διεύθυνση διαβατηρίων, όπου και επανεξετάστηκε το θέμα του, αφού είχαν αλλάξει κυβέρνηση και ηγεσία (όλων των βαθμίδων) στην ΕΛ.ΑΣ, επομένως μετά τις κρίσεις στο σώμα, δηλαδή αργότερα από τις 24 Ιουλίου 2019.

Έτσι, δημοσίως δεν υπήρξε καμία αντίδραση ή και αμφισβήτηση περί του ότι επιστράφηκε το διαβατήριο στον εφοπλιστή επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη και δη νέας ηγεσίας τόσο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όσο και στη διεύθυνση διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει ούτε ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι αράδες καμία επίσημη διάψευση ή και παραδοχή. Ούτε από την ΕΛ.ΑΣ όπως θα όφειλε. Ούτε από το υπουργείο «Προ-Πο». Ούτε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ούτε καν από τον λαλίστατο (όταν θέλει) εφοπλιστή. Ούτε καν από δικό του μέσο ενημέρωση. Και όταν λέω από δικό του, εννοώ απολύτως δικό του μέσο ενημέρωσης.

Τι υπήρξε; Μετά από 36 ώρες και πλέον καθυστέρησης, εκτιμήθηκε σε κάποιο επιτελείο ότι θα πρέπει να υπάρξει διαρροή. Όχι εκτενής. Ελεγχόμενη και αυστηρά περιορισμένη. Τέτοια που, όμως, να πάρει έκταση, ώστε επικοινωνιακά να δικαιολογηθεί η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ και δη της διεύθυνσης διαβατηρίων της ελληνικής αστυνομίας. Να απεμπλακούν οι υπουργοί Χρυσοχοΐδης και Τσιάρας. Πάση θυσία να μην εμπλέκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο πρωθυπουργός να μη γίνει αποδέκτης ενός τέτοιου ερωτήματος.

Τι έβγαλαν λοιπόν οι «φωστήρες»; Ότι η απόφαση ελήφθη μετά από απόφαση της δικαιοσύνης. Ποιας δικαιοσύνης; Το «Πρώτο Θέμα» που φέρεται να ανέλαβε εκούσια ή ακούσια να παίξει το ρόλο της «κολυμπήθρας του Σιλωάμ» έγραψε ακόμη και ασυνάρτητα πράγματα, τα οποία πήραν και έκταση απ’ άλλα μέσα όπως ήταν η κυβερνητική επιθυμία.  Έτσι, υπό τη μορφή c(l)opy right (αλλάζει ο τίτλος και υιοθετείται το άρθρο αυτούσιο), η βολική εξήγηση, η δικαιολογία, η διαρροή κατευνασμού έκανε λόγο για απόφαση της δικαιοσύνης.

Το διαδικτυακό «Πρώτο Θέμα» έγραψε μάλιστα στον τίτλο ότι το ΣτΕ πήρε απόφαση για την επιστροφή του διαβατηρίου! Για τέτοιο λάθος ή και fake news μιλάμε από το σοβαρό, έγκυρο, έγκριτο μέσο ενημέρωσης, που απηχεί εδώ και χρόνια τις απόψεις του Μητσοτάκη αλλά κυρίως του Μαρινάκη…

Διαβάζοντας δε, παρακάτω, μέσα, στο κείμενο του διαδικτυακού Πρώτου Θέματος, δεν έβγαζες άκρη τι ακριβώς έχει συμβεί. Ασυνάρτητα και ανακριβή σχεδόν όλα…

«Ήρθη και η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα», λέει ο υπότιτλος. Μα, αυτό έχει συμβεί από τις 13 Απριλίου 2018!

Κι όμως, το διαδικτυακό «Πρώτο Θέμα» γράφει: «Ένα χρόνο μετά την αφαίρεσή του, το Συμβούλιο της Επικρατείας επέστρεψε στον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη το κατασχεμένο του διαβατήριο, ενώ παράλληλα ήρε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Η εν λόγω εισαγγελική διάταξη δεν επικυρώθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος»!

Δηλαδή, άρες, μάρες, κουκουνάρες… Πως εμπλέκεται το ΣτΕ και μετά το άρθρο μας πηγαίνει στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών (χωρίς βέβαια να διευκρινίζει ότι είναι αυτό του Πειραιά), μόνο οι εμπνευστές και όποιος το έγραψε… ξέρουν! Ουδείς άλλος!

Λοιπόν, πέραν από αυτή που γνωρίζουμε και εξ αρχής έχουν τα Piperata.gr επικαλεστεί, δηλαδή τη σχετική απόφαση τον Δεκέμβριο του 2018, το ΣτΕ άλλη απόφαση ουδέποτε έλαβε! Ούτε θα μπορούσε κάποιος να επανέλθει. 

Όσον αφορά στο συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά που δεν επικύρωσε την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, κι αυτό ακόμη την απόφαση αυτή την είχε λάβει και τη γνωρίζαμε από τις 13 Απριλίου 2018. Για αυτό και ο Μαρινάκης προσέφυγε στο ΣτΕ. Γιατί μετά την άρση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών επανήλθε στην ΕΛ.ΑΣ η οποία επέμενε ότι έχει λόγους και δικαίωμα να του το κρατάει και να μην του το επιστρέφει, ανεξαρτήτως της άρσης του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Για αυτό έντονα διαμαρτυρόμενος προσέφυγε στο ΣτΕ, το οποίο αποφάνθηκε περί συνταγματικότητας αλλά και όχι μόνο για αυτήν, όπως έγραψαν άλλα ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να διορθώσουν τις αρλούμπες, αλλά και να δικαιολογήσουν την εξέλιξη…

Το ΣτΕ απεφάνθη, λοιπόν, όπως εξ αρχής και εκτενώς αναφέρω στα σχετικά δημοσιεύματα μου, πως η ΕΛ.ΑΣ έχει κάθε δικαίωμα να δίνει και να αφαιρεί το διαβατήριο για λόγους δημοσίου συμφέροντος, σε οποιονδήποτε που είναι υπόδικος, αν κρίνει από τα δεδομένα που έχει -κι αυτή στη διάθεσή της- για τις εμπλεκόμενες υποθέσεις του. Όχι μόνο γιατί μπορεί να είναι ύποπτος διαφυγής σε χώρες εκτός Ευρώπης και Σένγκεν, αλλά και γιατί μπορεί να είναι ύποπτος ότι κωλυσιεργεί περαιτέρω το έργο των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, σε επίπεδο προανάκρισης, αλλά και σε επίπεδο εκδίκασης τους.

Κι εδώ αξίζει να τονίσω ότι τα Piperata.gr αναμένουν να δουν, τώρα που ο κύριος Μαρινάκης έχει το διαβατήριο του, θα τύχει να λείψει σε ανειλημμένη επαγγελματική υποχρέωση από τη δίκη που υποτίθεται ξεκινά στο τέλος του μήνα για τα στημένα παιχνίδια, όπου πλέον κατηγορείται και για κακούργημα;    

Για να επανέλθω στα παραπλανητικά δημοσιεύματα, όμως, αρκεί να τονίσω ότι όλα στο κλείσιμο τους λένε την αλήθεια: «…ο εφοπλιστής ζήτησε από την Ελληνική Αστυνομία να του επιστραφεί το διαβατήριο που του είχε αφαιρεθεί»!

Αυτή είναι όλη η αλήθεια. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια με δράκους… Ο κύριος Μαρινάκης επανήλθε στη -νέα- διεύθυνση διαβατηρίων, δηλαδή μόλις άλλαξε η κυβέρνηση και έγιναν οι κρίσεις στο σώμα, ζητώντας την επιστροφή του διαβατηρίου του με βάση την περσινή απόφαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά που έλεγε ότι έχει αρθεί η έξοδος του από τη χώρα. Έτσι, η ΕΛ.ΑΣ υπό νέα ηγεσία σε όλες τις βαθμίδες της, έχοντας προφανώς πλέον οδηγία και εντολή άνωθεν… πήρε την απόφαση να του το επιστρέψει, χωρίς να τολμά να μας πει κάποιος δημοσίως: τι άλλαξε από τα περσινά δεδομένα;

Κι αυτό το ερώτημα ήταν που είχε τεθεί εξ αρχής, απ’ όταν σας αποκάλυψαν τα Piperata.gr την επιστροφή του διαβατηρίου στον εφοπλιστή.

Είναι απορίας άξιον γιατί δεν το απαντά καθαρά και επίσημα καμία πλευρά από τις εμπλεκόμενες! Αυτό από μόνο του είναι ενδεικτικό και καθιστά το ζήτημα ύποπτο…   

 


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.