Για όσες και όσους δεν ξέρουν ή δεν θυμούνται, την ιστορία που έχει προκύψει από το 2017 και είναι ακόμη υπό διερεύνηση την έφερα στο φως μετά από αποκλειστικά δημοσίεύματα  σε «ΑΞΙΑ» και Piperata.gr, η οποία αφορά στην έρευνα που διεξάγει σχετικά με ένα απίστευτο σκάνδαλο η Olaf (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία κατά της Απάτης).

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Η έρευνα έγινε ή γίνεται για να διαπιστωθεί εάν ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, είτε απασχολούσαν «αόρατους» συνεργάτες, είτε κατακρατούσαν τμήμα του μισθού τους!

Ανάμεσα στα ονόματα που φέρονται μπλεγμένα είναι και αυτό του (τότε και νυν) ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Κεφαλογιάννη, για τον οποίο είχα αποκαλύψει ότι συνεργάτιδα του τον κατήγγειλε πως εισέπραττε το 60% των αποδοχών της.

Να σημειωθεί ότι, τότε, την περίοδο 2014-2019 ο κ. Κεφαλογιάννης ήταν και επικεφαλής της «γαλάζια» ομάδας ευρωβουλευτών.

«Οι πλαστογραφίες και οι εκβιασμοί σε βάρος του κ. Κεφαλογιάννη δεν μπορούν να πλήξουν ούτε τον ίδιο ούτε την οικογένειά του», είχε απαντήσει μέσω κύκλων ο ευρωβουλευτής όταν δημοσιοποιήθηκαν οι καταγγελίες τής συνεργάτιδας του από τα Piperata.gr και τη στήλη μου «ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια» στην εφημερίδα «ΑΞΙΑ», όπου εργαζόμουν (δεν είχα αποχωρήσει ακόμη λόγω αρπαγής και απειλής ζωής από τους μπράβους του Μαρινάκη και το «στήσιμο» από τον εκδότη – δημοσιογράφο Αντώνη Πίκουλα σε Hilton και γραφεία της εφημερίδας).

Το θέμα ανακινήθηκε πάλι παραμονές των φετινών ευρωεκλογών με δημοσίευμα αγγλόφωνης εφημερίδας των Βρυξελλών που επιβεβαίωνε την αποκάλυψη μου, αναφέροντας ότι η υπόθεση συνεχίζει να βρίσκεται «υπό διερεύνηση».

Εάν η έρευνα συνεχίζεται ή έχει ολοκληρωθεί, παραμένει επισήμως άγνωστο. Αυτό που, όμως, πληροφορούμαστε από σχετικό δημοσίευμα του press-gr.com είναι ότι ο κ. Κεφαλογιάννης έγινε προ ημερών έξαλλος!

Ο λόγος; Τον ενημέρωσαν ότι στη νέα διοίκηση του ΟΑΚΑ (ανακοινώθηκε Δευτέρα 16/9) μετέχει και άτομο που συνδέεται με την πρώην συνεργάτιδά του (ή μήπως η ίδια;) που τον είχε καταγγείλει!

Με τίνος απόφαση έγινε αυτό; Του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που ήταν και ο μεγάλος τοπικός αντίπαλος του Μ. Κεφαλογιάννη(!), όσα χρόνια πολιτεύονταν και οι δυο στο Ηράκλειο της Κρήτης…

Ορθώς ενημερώθηκε ο ευρωβουλευτής ή τον παραπληροφόρησαν; Κι εφόσον τα πράγματα έχουν έτσι, ένας τέτοιος διορισμός τι μπορεί να σημαίνει;

Εάν οι καταγγελίες της πρώην συνεργάτιδας (και νομικού στην ειδικότητα) κατά του ευρωβουλευτή για απάτη δεν επιβεβαιώθηκαν, προς τι η τωρινή …επιβράβευσή της από τον υφυπουργό; Είναι δυνατόν να έχει καταγγείλει ψευδώς τον Κεφαλογιάννη και να αξιοποιείται και μάλιστα από την κυβέρνηση του δικού τους κόμματος; 

Εκτός κι αν η οργή Κεφαλογιάννη είναι υποκριτική και η πρώην συνεργάτιδα του έχει πάρει πίσω την καταγγελία, κι έτσι τώρα η ΝΔ της ξεχρέωσε την οφειλή που της είχε…

Εάν αντιθέτως οι καταγγελίες έχουν επαληθευτεί, τότε προκύπτει μείζον θέμα για τον κ. Κεφαλογιάννη και τη ΝΔ!

Εάν η έρευνα από την Olaf δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, πάλι δημιουργείται ζήτημα, διότι δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να διαπιστωθεί τι έχει γίνει…

Σε κάθε περίπτωση, ποιος θα δώσει τις δέουσες διευκρινήσεις; Μήπως, οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να υποχρεωθούν να απαντήσουν δημοσίως;

Η OLAF, στο μεταξύ, τι έχει να μας πει;


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.