Όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα Piperata.gr, η διοίκηση της Αττικό Μετρό μετά και από παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου (βλ. Μητσοτάκη), αλλά και από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, αποφάσισε να ακυρώσει το σχεδιασμό της για τη μετονομασία των στάσεων του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Αγ. Δημήτριος». 

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Η αλήθεια είναι ότι αυτό που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο επιτελείο του Μαξίμου και του δήμου Αθηναίων, αλλά και στη διοίκηση της εταιρείας για να αλλάξει η απόφαση, την οποία -παρά των αντιθέτων διαρροών- γνώριζαν οι οικογένειες Μητσοτάκη και Μπακογιάννη, ήταν η γενική κατακραυγή και τα χλευαστικά σχόλια που υπήρξαν στα social media.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η διοίκηση της Αττικό Μετρό ανακοίνωσε ότι ο σταθμός του μετρό Ευαγγελισμός θα μετονομαζόταν σε «Παύλος Μπακογιάννης» και ταυτόχρονα ο σταθμός με τη διπλή ονομασία «Άγιος Δημήτριος- Αλέκος Παναγούλης» θα ονομαζόταν πλέον μόνο «Αλέκος Παναγούλης», θέλοντας να κρατήσει πολιτικές ισορροπίες.

Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε όμως πλήθος αντιδράσεων, καθώς πρόκειται για μία απόφαση με οικονομικό κόστος για την αλλαγή των ταμπελών, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σταθμό, αλλά σε όλους τους σταθμούς και συρμούς, καθώς και με πρακτικές δυσκολίες, καθώς και γιατί το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και η γύρω περιοχή αποτελούν ένα από τα ιστορικά τοπωνύμια της Αθήνας.

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι κατάλαβαν τι θα επακολουθούσε… καθώς οι συγκεκριμένες ονομασίες, όπως και οι περισσότερες, έχουν να κάνουν με την περιοχή, ώστε το επιβατικό κοινό και ειδικά οι τουρίστες να διευκολύνονται και να καταλαβαίνουν τον προορισμό τους… Όχι να μπερδεύονται και να χάνονται!

Οπότε, καταλαβαίνετε κάθε τόσο… τι θα «έψελναν» οι πολίτες στην οικογένεια Μητσοτάκη και… ειδικά σε πρωθυπουργό και δήμαρχο Αθηναίων! 

Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου επέμεναν και παρέπεμπαν στις αποφάσεις της «Αττικό Μετρό», ενώ τόνιζαν ότι δεν γνώριζε το πρωθυπουργικό γραφείο τις προθέσεις της εταιρείας.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.