Με αφορμή το πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «στο ΚΑΡΦΙ», που καταφέρεται στον Γιάννη Ραγκούση με «fake news», ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα Προστασίας του Πολίτη, καταγγέλλει ευθέως ότι «εκβιάζεται πολιτικά», επειδή τόλμησε να ρωτήσει τον υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για το διαβατήριο του υπόδικου Βαγγέλη Μαρινάκη.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ του Σαββάτου (21/9) ο Γιάννης Ραγκούσης στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, αφού έκανε post το πρωτοσέλιδο της επίμαχης εφημερίδας, γράφει αυτολεξεί:

«Όταν θέτεις στον κ. Χρυσοχοϊδη τα ερωτήματα για το διαβατήριο του κ. Μαρινάκη, τότε ιδού η απάντηση αντ’ αυτού. Όπως συνήθως κάνουν σε αυτές τις περιπτώσεις, άφησαν να περάσουν λίγες εβδομάδες, ώστε να μην είναι εύκολη η συσχέτιση “ερώτησης-απάντησης” και μέσα από την κατασκευή ενός ανύπαρκτου θέματος (γραμματέας), εντελώς fake, γράφουν στο πρωτοσέλιδο μιας εκ των εφημερίδων του κ. Μαρινάκη -που μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί- για τον “ξεπεσμό και τον αποτυχημένο”. Και με άλλα προειδοποιητικά λόγια σου λένε: “κι αυτή είναι μόνο η αρχή”».

 

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι, τα Piperata.gr αποκάλυψαν ότι ο υπόδικος επιχειρηματίας βρέθηκε στη Ρωσία για να παρακολουθήσει το ματς του Ολυμπιακού με την Κρασνοντάρ, λίγες ημέρες αφότου του είχε επιστραφεί το διαβατήριο από την ΕΛ.ΑΣ(!), το οποίο του έχει αφαιρεθεί λόγω του ότι διώκεται για κακουργήματα (όπως προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά το Π.Δ. 25/2004), μετά από αίτημα του ιδίου, επικαλούμενος μία από τις δύο περιπτώσεις που δίνουν το δικαίωμα σε υπόδικο για κακούργημα να κάνει χρήση του διαβατηρίου του.

Οι λόγοι φυσικά δεν είναι να παρακολουθεί κανείς ποδοσφαιρικούς αγώνες σε χώρες εκτός Σένγκεν, ούτε να πανηγυρίζει στα αποδυτήρια μίας άλλης χώρας από αυτήν που έχει δηλώσει, όπως έκανε ο κ. Μαρινάκης!

Έτσι, μετά τις ανεπαρκείς, εξαιρετικά θολές -έως και ύποπτες- εξηγήσεις που έδωσαν επισήμως ο υπουργός και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, με σχετική κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, ο υπεύθυνος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για θέματα Προστασίας του Πολίτη, είχε απευθύνει με επίσημη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καίρια ερωτήματα προς τον υπουργό Χρυσοχοϊδη, τα οποία έως και σήμερα δεν έχουν απαντηθεί!

Αν και τα σημαντικότερα, τα οποία δεν έχουν απαντηθεί, κι έχουν θέσει τα Piperata.gr, είναι:

  • Έγιναν οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς υπουργείου «Προ-Πο» και Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας;
  • Ποιες είναι αυτές; Κλήθηκε και έδωσε εξηγήσεις ο εν λόγω υπόδικος, σχετικά με το πως βρέθηκε σε άλλη χώρα, σε άλλο τόπο, για άλλον λόγο, από όλα όσα έχει υπεύθυνα επικαλεσθεί στην αίτηση του προς τη διεύθυνση Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ; Του αφαιρέθηκε εκ νέου το διαβατήριο, έτσι όπως όφειλε να πράξει η Ελληνική Αστυνομία, μετά την παραβίαση των άρθρων με το οποίο του επιστράφηκε για δίμηνη χρήση;
  • Έχει διαταχθεί έρευνα για τυχόν ψευδή δήλωση και εξαπάτηση αρχής περί χρήσης διαβατηρίου; Ο εισαγγελέας, έχει παρέμβει αυτεπάγγελτα;    

Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.