Ό,τι δεν τολμάει να πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους Έλληνες για την οικονομική πολιτική που θα εφαρμόσει, το είπε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Ο κ. Πομπέο, με χαρακτηριστικά ωμό και κυνικό τρόπο αποκάλυψε ότι στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί με επιτυχία το «επιτυχημένο οικονομικό μοντέλο Ρήγκαν – Θάτσερ αλλά και των Τραμπ – Μπολσονάρου».

Εν πολλοίς, ο κ. Πομπέο φρόντισε να ενημερώσει το κοινό που άκουγε την ομιλία του στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του θα ακολουθήσουν το πιο σκληρό νεοφιλελεύθερο μίγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Βέβαια, ελάχιστοι από τους παριστάμενους θα ένιωσαν κάποια ανατριχίλα -για τους κυβερνητικούς ούτε λόγος να γίνεται- αφού οι περισσότεροι ανήκουν σε αυτό που λέμε «ελίτ» και ως γνωστόν αυτοί μόνο θετικά επηρεάζονται από τέτοιες πολιτικές μεταβολές!

«Ξέρουμε πως θα πετύχει και εδώ»

«Στηρίζουμε τους επιχειρηματίες που παίρνουν ρίσκα. Από την επανάσταση του Ρήγκαν και της Θάτσερ, στην Ινδία της δεκαετίας του 90, στην κυβέρνηση Τραμπ και την Βραζιλία (του Μπολσονάρο), τώρα ξέρουμε πως θα πετύχει και εδώ», είπε επί λέξει ο κ. Πομπέο

Η απίστευτη αυτή δήλωση που έντεχνα αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ έγινε από τον κ. Πομπέο κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο “Σταύρος Νιάρχος” χωρίς κανείς από τους παριστάμενους να αντιδράσει αλλά και χωρίς κανένα από τα ΜΜΕ, που έχουν εγκαταλείψει εδώ και καιρό τον πραγματικό τους ρόλο και έχουν μεταβληθεί σε “φιλικούς υποδοχείς” της κυβερνητικής προπαγάνδας και των “οδηγιών” του Μαξίμου, να την προβάλει, φροντίζοντας να περάσει “κάτω από το ραντάρ” της δημοσιότητας.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, ούτε λίγο ούτε πολύ σε μια αποστροφή του λόγου του αποκάλυψε πως «η επιτυχημένη – όπως την χαρακτήρισε- οικονομική φόρμουλα που πρωτοεμφάνισαν ο Ρήγκαν με την Θάτσερ (σ.σ.: τη χαρακτήρισε επαναστατική) – και που ακολουθούν σήμερα ο Τραμπ με τον Μπολσοναριου στην Βραζιλία…» γνωρίζει οτι θα λειτουργήσει και… εδω!

Η φράση στα αγγλικά

Η ακριβής αποστροφή των λόγων του κ. Πομπέο στα αγγλικά έχει ως εξής: “And we know – we know that this formula works because it’s succeeded everywhere it’s been tried: The Reagan and Thatcher revolutions. India in the 1990s. The Trump expansion today, and we think in Brazil in the days and weeks and months ahead. And we know it will work here, too.”

Η δήλωση αυτή που ακούγεται καθαρά στο 03:21 του βίντεο προκάλεσε ήδη σάλο στο διαδίκτυο και τα social media και δημιουργεί μείζων πολιτικό θέμα αφού κανείς από τους παριστάμενους δεν αντέδρασε αλλά και κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει διαψεύσει μέχρι τώρα την αποκάλυψη αυτή του Αμερικανού ΥΠΕΞ έπειτα μάλιστα και από τις συνομιλίες που είχε με την ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.