Τον ίδιο δικηγόρο με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη έχει ο στενός του συνεργάτης και συγκατηγορούμενος του στην υπόθεση του «Noor1», Νίκος Συντυχάκης, στην αγωγή που έχει κάνει σε βάρος του υπογράφοντος για αποκαλυπτικό δημοσίευμα στα Piperata.gr, που αφορούσε στη δικογραφία της αποτυχημένης δολοφονικής επίθεσης στον διαιτητή Τζήλο.

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Και μπορεί ο εν λόγω δικηγόρος (εξαίρετος στη δουλειά του) να ζήτησε τελικά και να πήρε αναβολή για τις 20 Ιανουαρίου 2020, ως μάρτυρα υπέρ της αγωγής Συντυχάκη, όπως πληροφορούνται τα Piperata.gr, έχει γνωστό δημοσιογράφο (αρχισυντάκτη) των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ο οποίος τυγχάνει να έχει άριστες σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον οποίο απαθανατίζεται συχνά – πυκνά ως ακόλουθος του, ενώ ιδιαίτερα στενές σχέσεις διατηρεί (χωρίς να το κρύβει) και με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Ο γνωστός και έγκριτος ποινικολόγος, Βασίλης Δημακόπουλος, είναι αυτός που έχει εκπροσωπήσει νομικά το Βαγγέλη Μαρινάκη σε υποθέσεις όπως είναι αυτή των στημένων αγώνων, καθώς και οι ποινικές διώξεις για το «Noor 1».

Ο ίδιος δικηγόρος έτυχε να εκπροσωπήσει νομικά στα Δικαστήρια του Πειραιά και τον Νίκο Συντυχάκη, σε αγωγή διά του Τύπου που κατέθεσε (πέντε ημέρες μετά τις εκλογές και την αλλαγή κυβέρνησης) κατά του Piperata.gr -κι εμού προσωπικά- για συκοφαντική δυσφήμηση, σχετικά με δημοσίευμα το οποίο αναφερόταν σε επικοινωνίες του Συντυχάκη με εμπλεκόμενους και πρωταγωνιστές στη δικογραφία για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Τζήλου.

Όπως όλως τυχαίως, είμαι ο δημοσιογράφος που έχω καταγγείλει αρπαγή από πρόσωπα της προσωπικής ασφάλειας του εφοπλιστή Ευάγγελου Μαρινάκη στο Χίλτον, τους οποίους δικαίως (ανατρέξτε στην Βικιπαίδεια και στον Μπαμπινιώτη) χαρακτηρίζω και αποκαλώ μπράβους.

Θυμίζω ότι για το συμβάν διεξάγεται εδώ και 20 μήνες εξονυχιστική έρευνα από τις αρχές και οσονούπω σκάνε… η είδηση – «βόμβα» και οι σχετικές ποινικές διώξεις με τη συνδρομή και ξένων αρχών!

Την ίδια ώρα, τυγχάνει να είμαι αυτός -που όπως αποκάλυψα προημερών- έχει καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έχοντας έννομο αλλά και δημόσιο συμφέρον για παράβαση καθήκοντος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη και του επικεφαλής της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ Γιώργου Θεοδωρόπουλου, σχετικά με την επιστροφή του διαβατηρίου στον Βαγγέλη Μαρινάκη τον περασμένο Αύγουστο, αλλά και γιατί όταν έκανε κατάχρηση ευεργετικής διάταξης του ΠΔ 25 δεν διέταξαν έρευνα για τυχόν εξαπάτηση της αρχής.

Να σημειωθεί ότι ο Άρειος Πάγος παρέπεμψε άμεσα την υπόθεση, ως όφειλε, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και ήδη διεξάγεται κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα με εντολή εισαγγελέα από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Το who is who του αντίδικου Συντυχάκη

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Συντυχάκης, στέλεχος της επιχείρησης Capital του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, είχε κατονομαστεί από τον ισοβίτη Γιαννουσάκη σε μία από τις μυστικές καταθέσεις (τις οποίες μετά πήρε πίσω) που είχε δώσει στον αξιωματικό του λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη. Σε αυτές, ο Γιαννουσάκης είχε αναφερθεί σε συνεργασία Συντυχάκη και Κοτσώνη, σχετικά με λαθρεμπορία πετρελαίου. Ο Αιμίλιος Κοτσώνης, πρώην παράγοντας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είναι επίσης καταδικασμένος πρωτόδικα σε δεκαετή κάθειρξη με αναστολή για το «Noor 1».

Το όνομά του εμφανίζεται και στην έκθεση ανάλυσης επικοινωνιών της ΕΛΑΣ καθώς με δικαστικά βουλεύματα πραγματοποιήθηκε άρση του απορρήτου του επικοινωνιών με αφορμή τότε την έρευνα γα στημένους αγώνες στο ποδόσφαιρο, πλην όμως κάποιοι από τους εμπλεκόμενους φέρονται να πραγματοποιούν συνομιλίες που αφορούν είτε σε λαθρεμπόριο πετρελαίου είτε κατά την εκτίμηση των αρχών στην υπόθεση του ναρκόπλοιου.

Ο Νίκος Συντυχάκης, το τηλέφωνο του οποίου είναι καταχωρημένο και στην Capital, εμφανίζεται να συνομιλεί με πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Το όνομα του Νίκου Συντυχάκη εμφανίζεται, επίσης, στη δικογραφία που είχε σχηματιστεί για τον ξυλοδαρμό του Παναγιώτη Τζήλου. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα των αστυνομικών αρχών και των διαρροών στον Τύπο, ο Συντυχάκης φέρεται να επικοινωνεί τουλάχιστον τέσσερις φορές με τους φερόμενους ως δράστες της επίθεσης μέσω κινητού τηλεφώνου το οποίο αποδίδεται από την έρευνα των αρχών στον ίδιο και στην εταιρεία Capital Ship Management Corp με έδρα τον Πειραιά (Ιάσονος 3), συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο Νικόλαος Συντυχάκης, επίσης, είναι αυτός που συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» από τελωνειακούς υπαλλήλους, διότι έφερε μαζί του από το Dubai αδήλωτα σε μετρητά (πεντακοσάρικα) 622.000 ευρώ(!), όπως περιέγραφε και στην κατάθεση του ο ισοβίτης Γιαννουσάκης, υποστηρίζοντας ότι «αυτά προήλθαν από παράνομη πώληση λαθραίου πετρελαίου, που έκλεβε η εγκληματική οργάνωση από τα φορτία πετρελαίου, που κουβαλούσαν τα πλοία του Μαρινάκη στον Αραβικό Κόλπο».

Και για του λόγου το αληθές… ΔΕΙΤΕ!


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.