Αιχμηρή ανάρτηση Αντώναρου για την αποτυχία της κυβέρνησης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό | piperata.gr Skip to main content

Αιχμηρή ανάρτηση Αντώναρου για την αποτυχία της κυβέρνησης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό

Ο Ευάγγελος Αντώναρος δεν είναι από αυτούς που μασάνε τα λόγια τους και όταν η επικαιρότητα το απαιτεί παίρνει θέση στα τεκταινόμενα.

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, με αφορμή τη χθεσινή ομολογία αποτυχίας της κυβέρνησης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, δια στόματος Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ανέβασε έναν… εξάψαλμο κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Από τα βέλη του κ. Αντώναρου δεν γλίτωσε ούτε το Μέγαρο Μαξίμου.

Αφού διαπιστώνει πως… ξύπνησε ο «σχεδόν μόνιμος υπουργός Προστασίας του Πολίτη» και με αφορμή τις δηλώσεις του για το προσφυγικό σημειώνει:

«Να του υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι τα μέλη της κυβέρνησης δεν υπάρχουν για να κάνουν μόνο διαπιστώσεις και να σταματούν εκεί. Δεν είναι τρίτοι παρατηρητές. Δεν είναι σχολιαστές καταστάσεων. Τους έχει ανατεθεί συγκεκριμένο αντικείμενο προκειμένου να βρίσκουν λύσεις. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε λόγος και ανάγκη παρουσίας τους. Τα θέματα θα λύνονταν μόνα τους», γράφει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός ο οποίος συν τοις άλλοις υπενθύμισε τι έλεγε (και έκανε) προεκλογικά η ΝΔ και τι (δεν) πράττει ως υπεύθυνη κυβέρνηση.

Επιπλέον, κ. Αντώναρος στρέφει την κριτική του -εμμέσως- και κατά του Μεγάρου Μαξίμου, γράφοντας χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με πληροφορίες του ο κ. Χρυσοχοΐδης δεν ασχολείται και πολύ με το προσφυγικό.

Η ανάρτηση Αντώναρου

«Μπα μπα κοίτα να δεις!

Ξύπνησε ο σχεδόν μόνιμος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κι έκανε -με το συνηθισμένο βαρύγδουπο ύφος του- τη διαπίστωση ότι "το πρόβλημα στα νησιά είναι εκρηκτικό. Έξω και πέρα από κάθε δυνατότητα διαχείρισης." Μάλιστα. ¨Όλα αυτά με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών. Προς υπενθύμιση: Όταν με την ανάληψη των καθηκόντων του είχε επισκεφθεί κάποια νησιά, τα είχε βρει όλα λίγο πολύ μια χαρά.

Τι μας λέει λοιπόν τώρα ο εν λόγω κύριος; Κάτι απλό: Σηκώνω τα χέρια ψηλά και μην μου αποδώσετε ευθύνες αν τα πράγματα χειροτερέψουν! Εγώ σας τα είπα. Έτσι, κύριε Υπουργέ; Να του υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι τα μέλη της κυβέρνησης δεν υπάρχουν για να κάνουν μόνο διαπιστώσεις και να σταματούν εκεί. Δεν είναι τρίτοι παρατηρητές. Δεν είναι σχολιαστές καταστάσεων. Τους έχει ανατεθεί συγκεκριμένο αντικείμενο προκειμένου να βρίσκουν λύσεις. Διαφορετικά δεν θα υπήρχε λόγος και ανάγκη παρουσίας τους. Τα θέματα θα λύνονταν μόνα τους.

Ούτως η άλλως με το προσφυγικό ο εν λόγω πολιτικός δεν ασχολείται και πολύ. Από τις πληροφορίες μου το αποφεύγει γιατί κάνει...τσηζ... Ίσως γι αυτό ο Μητσοτάκης να αποφάσισε να αναθέσει τον συντονισμό σε τρίτο πρόσωπο, τον υφυπουργό Άμυνας, έναν πρώην στρατηγό, του οποίου όμως η τύχη και η δραστηριότητα αγνοείται μετά την αρχική ανακοίνωση. Φαντάζομαι ότι του πασάρανε του ανθρώπου μια καυτή πατάτα, δήθεν για οργανωτικούς λόγους, γιατί οι αρμόδιοι επαγγελματίες πολιτικοί τα έχουν θαλασσώσει αφού ξαφνικά ανακάλυψαν τις "γεωπολιτικές συνθήκες" που κυριαρχούν εδώ και χρόνια και λένε "απελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο". Αμ δεν...

ΥΓ. Και κάτι ακόμη: Μέχρι την άνοδο στην εξουσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη μαθαίναμε σε εβδομαδιαία βάση, συχνά και ημερησίως, πόσοι μετανάστες/πρόσφυγες φθάνανε κάθε μέρα στη χώρα. Γιατί τελευταία η δημοσιοποίηση των στοιχείων γίνεται με το σταγονόμετρο; Μήπως τα νούμερα είναι μεγαλύτερα από ο,τι θέλουν κάποιοι να πιστέψουμε;»


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.