Ραγδαίες εξελίξεις στην Προανακριτική: Ο Τσοβόλας ζητά την εξαίρεση Πλεύρη, Ράπτη, Κεγκέρογλου | piperata.gr Skip to main content

Ραγδαίες εξελίξεις στην Προανακριτική: Ο Τσοβόλας ζητά την εξαίρεση Πλεύρη, Ράπτη, Κεγκέρογλου

Στην αντεπίθεση πέρασε ο δικηγόρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρης Τσοβόλας, ο οποίος κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης στη Προανακριτική Επιτροπή τριών βουλευτών.

Ειδικότερα, ο συνήγορος του πρώην υπουργού, κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης για τον  Θανάση Πλεύρη, την Ζωή Ράπτη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου.
Οι αιτίες

Σε ότι αφορά την κυρία Ράπτη και τον κ. Πλεύρη η αιτιολογία για το αίτημα εξαίρεσης είναι ότι διετέλεσαν και οι δύο σύμβουλοι υπουργών υγείας. Συγκεκριμένα, η πρώτη ήταν σύμβουλος του Άδωνη Γεωργιάδη και ο δεύτερος υπήρξε σύμβουλος του Μάκη Βορίδη.

Σε ότι αφορά δε τον κ. Κεγκέρογλου, η αιτία είναι λόγω των άκρως μεροληπτικών δηλώσεων που έχει κάνει κατά καιρούς στον Τύπο.

Παράνομη η εξαίρεση των Πολάκη και Τζανακόπουλου

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο OPEN, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ανέφερε ότι η εξαίρεση του διδύμου είναι παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια.

Επισημαίνοντας δε ότι: «Το 2010 δεν είχαμε προανακριτική, αλλά προκαταρκτική. Έγινε «ευχή» και έγινε αποδεκτή. Είχαν ήδη καταθέσει οι μάρτυρες. Εάν επιμένει στην παρανομία η Επιτροπή θα είναι άκυρη η εξέταση με αυτές τις παράνομες αποφάσεις».


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
5 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.