Άρειος Πάγος για Novartis Gate: Να ανατεθεί σε ειδικούς εφέτες ανακριτές η δικογραφία και να αφαιρεθεί από τους ανακριτές κατά της διαφθοράς! | piperata.gr Skip to main content

Άρειος Πάγος για Novartis Gate: Να ανατεθεί σε ειδικούς εφέτες ανακριτές η δικογραφία και να αφαιρεθεί από τους ανακριτές κατά της διαφθοράς!

Την σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών, ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, αναφορικά με την υπόθεση της Novartis.

Νέα διάσταση προσλαμβάνει η υπόθεση της Novartis με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα,να ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθήνας, προκειμένου, με αιτιολογία την αποφυγή της πολυδιάσπασης της έρευνας, να ανατεθεί αυτή σε ειδικούς εφέτες ανακριτές.

Υπενθυμίζεται ότι σκέλη της υπόθεσης, που σε μεγάλο βαθμό είναι ακόμα ανοικτή στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, έχουν διαβιβαστεί μετά την άσκηση ποινικών διώξεων σε συγκεκριμένα εμπλεκόμενα πρόσωπα , όπως είναι οι Κωνσταντίνος Φρουζής πρώην αντιπρόεδρος της Novartis και ο καθηγητής Νικόλαος Μανιαδάκης, σύμβουλος πρώην υπουργών για το φάρμακο, σε ανακριτές κατά της διαφθοράς, καθώς έτσι ορίζει ο νόμος Ν. 4022/2011 για την εκδίκαση πράξεων διαφθοράς Πολιτικών και Κρατικών Αξιωματούχων, υποθέσεων μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος και μείζονος Δημοσίου Συμφέροντος και άλλες διατάξεις.

Παρά λοιπόν το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι το σκάνδαλο της Novartis είναι από τις υποθέσεις που υπάγονται στον εν λόγω νόμο του 2011, ο κ. Πλιώτας προχώρησε σε αυτή την κίνηση "αδειάζοντας" έτσι τους ανακριτές που έχουν αναλάβει τις δικογραφίες για Φρουζή και Μανιαδάκη, οι οποίοι είναι γεγονός ότι δεν φαίνεται να έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά τις έρευνες τους.

Ο Βασίλης Πλιώτας διαβίβασε έγγραφό του προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Μωραϊτάκη, με το οποίο ζητεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Αθήνας, ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητεί να ανατεθεί η δικογραφία της Novartis σε 2-3 ή και περισσότερους εφέτες, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης σε σύντομο χρόνο.

Κάτι που αν γίνει δεκτό σηματοδοτεί όχι την τάχιστη ολοκλήρωση της έρευνας, αλλά ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στις εξελίξεις, καθώς οι νέοι ανακριτές αν θέλουν να επιτελέσουν σωστά το έργο τους θα πρέπει να μελετήσουν από την αρχή τις δικογραφίες.

Ενώ θα μπορούσε όλες οι υποθέσεις να συγκεντρωθούν και να ανατεθούν, χωρίς να χρειαστεί σύγκληση ολομέλειας, στους αρμόδιους κατά το νόμο ανακριτές κατά της διαφθοράς.

Πάντως, η Ολομέλεια των Εφετών η οποία θα συγκληθεί, θα αποφασίσει, εάν θα πάρει μόνο τις εκκρεμείς δικογραφίες της Novartis -που εκκρεμούν στο Πρωτοδικείο Αθηνών-, όπως είναι του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου, του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Novartis Κωνσταντίνου Φρουζή, του Νίκου Μανιαδάκη κ.λπ., ή και αυτές που χειρίζεται η εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με εισαγγελικούς κύκλους, η Ολομέλεια Εφετών, θα αναθέσει σε εφέτες όλο το «πακέτο» της Novartis.

Όπως είναι γνωστό, κατά το παρελθόν και στην περίπτωση και άλλων υποθέσεων -όπως αυτή της Τράπεζας Κρήτης, του παραδικαστικού κυκλώματος, της 17Ν, της Siemens, κ.λπ.- είχε συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών και οι υποθέσεις είχαν ανατεθεί σε εφέτες.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV