Ανάβουν «φωτιές» οι αφηγήσεις Μητσοτάκη: «Ο Κόκκαλης μας έριξε... με την στήριξη Σαμαρά»! (vid) | piperata.gr Skip to main content

Ανάβουν «φωτιές» οι αφηγήσεις Μητσοτάκη: «Ο Κόκκαλης μας έριξε... με την στήριξη Σαμαρά»! (vid)

"Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τα δικά του λόγια - τόμος Β" είναι το βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά που έρχεται να ανάψει "φωτιές" στη ΝΔ με τα όσα αποκαλύπτει.

Πρόκειται για την κυκλοφορία του δεύτερου τόμου των αφηγήσεων του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή» Αλέξη Παπαχελά και σε αυτό περιγράφεται η πολυτάραχη πορεία του Κ. Μητσοτάκη από την πολιτική έρημο έως την ημιτελή πρωθυπουργία και την περιπετειώδη πτώση της κυβέρνησής του τον μακρινό Σεπτέμβρη του 1993.

Ο πολύπειρος πολιτικός κατονομάζει ως «Εφιάλτη» τον Αντώνη Σαμαρά, στον οποίον καταλογίζει τη βαριά ευθύνη ότι προκάλεσε την πολιτική εκτροπή εκείνων των ταραγμένων ημερών.

"Ο Σαμαράς είναι πίσω από αυτήν την ιστορία. Αυτός που έκανε όλη τη δουλειά για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Είχε μεν την άτυπη συμφωνία της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στις θέσεις που υποτίθεται ότι πίστευε – διότι ο Σαμαράς δεν είχε καμία θέση, απλώς αυτό που θεωρούσε ότι τον συνέφερε έκανε" λέει χαρακτηριστικά.

https://www.youtube.com/watch?v=lXuLKKb0GRg&feature=emb_title

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξιστορεί ακόμα ότι: "Ο Σαμαράς είχε υποσχεθεί φεύγοντας ότι αυτός θα τηρήσει την αρχή της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση, εφόσον εξελέγη για τέσσερα χρόνια, θα την άφηνε να τελειώσει τη θητεία της.

Άλλαξε γνώμη. Ο Κόκκαλης μας έριξε, αλλά με στήριξη ουσιαστικά από τον Σαμαρά, διότι χωρίς τον Σαμαρά, ο οποίος έφτιαξε το κόμμα το διασπαστικό, ο Κόκκαλης δεν μπορούσε να διανοηθεί να προχωρήσει".

"Δεν έφτανε μοναχός του ο Κόκκαλης να ρίξει την κυβέρνηση. Ούτε τα διαπλεκόμενα έφταναν. Χρειαζόταν, και δεν μου αρέσει η φράση, γιατί τη χρησιμοποιούσε ο Παπανδρέου, ο Εφιάλτης για να περάσει στις Θερμοπύλες" αναφέρεται ακόμα.

Στο φόντο της μεγάλης προμήθειας των ψηφιακών παροχών από τον ΟΤΕ, εξυφάνθηκε, σύμφωνα με τη μαρτυρία Μητσοτάκη, ένα σκοτεινό και δύσοσμο παρασκήνιο, στο τέλος του οποίου η χώρα άλλαξε μεν κυβέρνηση, αλλά τα πραγματικά αφεντικά παρέμειναν ίδια.

"Ο Κόκκαλης δεν το έχει ομολογήσει, ούτε θα το ομολογήσει μέχρι τέλους, αλλά η ανατροπή έγινε από αυτόν. Δεν θα τολμούσε όμως να το κάνει, αν δεν είχε την ολόψυχη υποστήριξη ολόκληρου του οικονομικού κατεστημένου. Με πρώτον τον Αλαφούζο, αλλά από κοντά κι όλοι οι άλλοι".

Ο Μητσοτάκης εμφανίζεται πάντως βέβαιος ότι δεν υπήρξε «καραμανλικό χέρι» στην ανατροπή του, αν και, όπως υποστηρίζει, ο ιδρυτής της Ν.Δ. έδειξε μάλλον ικανοποιημένος από τις εξελίξεις.

Δηλώνει, δε, ότι ήταν διατεθειμένος να οργανώσει αποστασία στην Πολιτική Άνοιξη κατά την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το 1995, αλλά ατυχώς είχε παραιτηθεί από την ηγεσία της Ν.Δ.

"Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε πλειοψηφία. Τότε το έσωσε ο Σαμαράς. Αν ήμουν εγώ αρχηγός της Ν.Δ., δεν θα είχα την παραμικρή δυσκολία να του πάρω του Σαμαρά δυο – τρεις βουλευτές, οι οποίοι βλέποντας εκλογές θα ήταν έτοιμοι να έρθουν μαζί μου. Και θα του την έριχνα την κυβέρνηση πάνω στον χρόνο και θα ξαναείχαμε εκλογές και θα γύριζα πίσω".Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV