Ποινικός Κώδικας
Πηγή: Pixabay

Οι αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα φέρνουν τα πάνω κάτω στην… νυχτερινή ζωή καθώς μετατρέπεται σε πλημμέλημα η παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας.

Ειδικότερα ο νέος Ποινικός Κώδικας μετατρέπει σε πλημμέλημα την παραβίαση του ωραρίου της μουσικής τις ώρες κοινής ησυχίας, καθώς και την συνέχιση της πέραν του ωραρίου εκτός αν έχει δοθεί παράταση από τον Δήμο αλλά και οι φωνασκίες των θαμώνων.

Αυτό σημαίνει ότι εάν ο υπεύθυνος του μαγαζιού εάν είναι παρών όταν σημειώνεται η παράβαση θα συλλαμβάνεται για να περάσει αυτόφωρο.

Μάλιστα εάν ο εκάστοτε Δήμος δεν έχει δώσει παράταση ωραρίου για την μουσική τα μαγαζιά θα πρέπει να σταματούν να παίζουν τραγούδια στις δέκα το βράδυ (τον χειμώνα) και στις έντεκα (το καλοκαίρι)!

Έτσι οι επιχειρηματίες στην εστίαση είναι ανάστατοι και φοβούνται ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα για τους ίδιους και τα καταστήματά τους.

Όταν τον Φεβρουάριο του 1994 ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Στέλιος Παπαθεμελής έφερε σε ισχύ τον νόμο που απαγόρευε στα νυχτερινά μαγαζιά να λειτουργούν μετά τις 2.00 τα ξημερώματα οι… «ξενύχτηδες» μεταφέρθηκαν στην πλατεία Συντάγματος και διαδήλωσαν κατά της συγκεκριμένης απόφασης. Λέτε να γίνει και τώρα το ίδιο;

 

 


Κάντε μας follow στο Twitter για να μην χάσετε καμία πιπεράτη είδηση!


Ακολούθησε μας στο Instagram και ζήστε μια μοναδική εμπειρία!


Τα ΠΙΠΕΡΑΤΑ παρασκήνια που είναι διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη… είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα ΠΙΠΕΡΑΤΑ δεν φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή του, αναρτώνται από τη δημοσιογραφική ομάδα της RP Media Hellas ή υπογράφονται από το συντάκτη τους.