Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας έθεσε ο Γερουλάνος | piperata.gr Skip to main content

Συνέδριο ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας έθεσε ο Γερουλάνος

Θέμα αλλαγής ηγεσίας έθεσε ο Παύλος Γερουλάνος κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του στο 11ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

"Όποιος κατάλαβε χθες κατάλαβε… Μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ. Ό,τι θάψετε εδώ σήμερα, θα αναστηθεί στην κοινωνία αύριο" είπε από το βήμα του συνεδρίου, που πραγματοποιείται στο ΣΕΦ, ο Γερουλάνος εξαπολύοντας παράλληλα πυρά κατά της ηγεσίας για τις συνεδριακές διαδικασίες που προώθησε.

Αναφερόμενος δε στο ψήφισμά του, μίλησε για "2.000 φωνές που λένε «φτάνει πια», περισσότερες από αυτές που καταφέρατε να κινητοποιήσετε στο συνέδριο".

"Απέναντι σε αυτό σας φέρνω πάνω από 2.000 φωνές που λένε «φτάνει πια». Θέλουμε ένα συνέδριο τακτικό, δημοκρατικό, ανοιχτό, αληθινό. Που θα μιλήσουμε για δημοκρατία. Που θα μιλήσουμε για όραμα" είπε μεταξύ άλλων.

"Ακόμα και η σημερινή ηγεσία που μας ζητάει να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ, Στις επόμενες εκλογές, ΠΑΣΟΚ θα λέει ότι είναι. Τον ήλιο δεν έβαλε στο ψηφοδέλτιο της; Γιατί; Διότι, μόνο ΠΑΣΟΚ υπάρχει εκεί έξω. Διότι στο μυαλό του κόσμου το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο τα αρνητικά που μας οδήγησαν σε αυτό το συνέδριο. Αλλά άπειρα θετικά που προσέφερε και προσφέρει ακόμα και σήμερα στην κοινωνία. Και εδώ συνίσταται το απόλυτο παράδοξο.

Ο απόλυτος δυισμός. Ενώ μας ζητούν να θάψουμε το ΠΑΣΟΚ εδώ μέσα, το ΠΑΣΟΚ ζει εκεί έξω.

Το αντίθετο ακριβώς από αυτό που επικαλείται η ηγεσία. Ποτέ στη ζωή σας, πουθενά στον κόσμο, δεν θα αντιμετωπίσετε μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ κομματικής ηγεσίας και κοινωνίας από αυτό που βλέπετε εδώ σήμερα. Και όταν υπάρχει τέτοιο χάσμα μεταξύ ηγεσίας και κοινωνίας, η σφραγιδοποίηση είναι το πρώτο βήμα για το οριστικό κλείσιμο. Χωρίς το ΠΑΣΟΚ, το Κίνημα Αλλαγής μπαίνει με σιγουριά στις όχθες που χάραξε το Ποτάμι.

Γι’ αυτό, το πέμπτο που χρειάζεται να κάνουμε αν θέλουμε να κλείσουμε το χάσμα είναι να αλλάξουμε ηγεσία. Όχι για να υπηρετήσουμε προσωπικές φιλοδοξίες αλλά για να υπηρετήσουμε συλλογικές ανάγκες. Ηγεσία με αυτοπεποίθηση όπως αυτή που αξίζει σε έναν λαό περήφανο, ανοιχτή σε διαφορετικές απόψεις, που συνθέτει και δεν διχάζει Ακόμα και όταν ακούγονται διαφορετικές φωνές.

Που αντιλαμβάνεται την πολιτική αντιπαράθεση ως οξυγόνο Και τη δημοκρατία ως μόνο πολιτικό εργαλείο σεβασμού και κύρους. Εργαλείο ελευθερίας. Δεν έχουμε τέτοια ηγεσία σήμερα” πρόσθεσε ακόμα.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV