ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αλλά ελληνικό: Απαλλάχτηκε ο Νίκος Γεωργιάδης για την ασέλγεια σε ανήλικο, λόγω παραγραφής! | piperata.gr Skip to main content

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ αλλά ελληνικό: Απαλλάχτηκε ο Νίκος Γεωργιάδης για την ασέλγεια σε ανήλικο, λόγω παραγραφής!

Ο Νίκος Γεωργιάδης, πρώην βουλευτής της ΝΔ, alter ego και στενός σύμβουλος στρατηγικής του Κυριάκου Μητσοτάκη, απαλλάχθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για την υπόθεση ασέλγειας σε ανήλικο, με την έδρα να δέχεται την ένσταση παραγραφής.

Πρωτόδικα ο Νίκος Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, αφού το δικαστήριο τότε τον έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (2-1) για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού ωστόσο του χορήγησε αναστολή αναστολή έως την εκδίκαση της έφεσης του.

Ο πρώην πολιτικός παρουσιάστηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων και άκουσε από την εισαγγελέα της έδρας ότι το αδίκημά του παραγράφηκε λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα.

Μάλιστα, η εισαγγελική λειτουργός στην τοποθέτησή της δήλωσε και τη δυσαρέσκεια της για την εξέλιξη αυτή την οποία όπως είπε αν και η ίδια δεν το επιθυμεί είναι εκ του νόμου υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, την οποία υπέβαλε στο δικαστήριο η υπεράσπιση του.

«Δυστυχώς θα πρέπει να γίνει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείται στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να προγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

Όπως επεσήμαναν και οι συνήγοροι υπεράσπισης του Νίκου Γεωργιάδη, το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

“Έκλεισε μία κατασκευασμένη υπόθεση εναντίον μου”

Για κατασκευασμένη υπόθεση εναντίον του έκανε λόγο ο Νίκος Γεωργιάδης, αμέσως μετά την απόφαση του Εφετείου Αθηνών για παραγραφή των κατηγοριών για ασέλγεια κατά ανηλίκων στην Μολδαβία.

«Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος. Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ.»


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
8 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.