Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητά το ΚΙΝΑΛ για τις τουρκικές ενέργειες | piperata.gr Skip to main content

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζητά το ΚΙΝΑΛ για τις τουρκικές ενέργειες

Τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, αναφορικά με τις τουρκικές ενέργειες,  ζητά το ΚΙΝΑΛ μέσω ανακοίνωσης της προέδρου του Φώφης Γεννηματά.

Ειδικότερα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση:

«Εδώ και τώρα με αποφασιστικότητα οφείλει να αντιδράσει η κυβέρνηση στην νέα ιταμή πρόκληση της Τουρκίας, που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας αλλά και την ίδια τη γεωγραφία.

Με συγκεκριμένες κινήσεις. Μεταξύ άλλων να ζητήσει, η Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει αμέσως θέση με δήλωση της που θα τονίζει ότι:

(α) Δεν αναγνωρίζει οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών οι οποίες παραβιάζουν ευθέως το διεθνές δίκαιο.

(β) Θα επιβάλει αυστηρές κυρώσεις σε όποιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο δραστηριοποιηθεί σε παράνομα οριοθετημένη ζώνη που αφορά κράτος μέλος της Ένωσης.

Και να ζητήσει από το ΝΑΤΟ να σταματήσει να παριστάνει τον ουδέτερο παρατηρητή. Να πάρει θέση.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα πορεύεται χωρίς Εθνική γραμμή. Είναι ανάγκη να αντιδράσουμε με σχέδιο στην προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Γι αυτό επαναλαμβάνω την πρότασή μου για τη σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών άμεσα και καλώ τον πρωθυπουργό να πάρει θέση».

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής κατηγορώντας την κυβέρνηση για πολιτική κατευνασμού έναντι της Τουρκίας.


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.
5 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.