HighlightsΠιπεράτα Παρασκήνια ...δια χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Περίεργες μηνύσεις κατά Τζήλου, Piperata.gr και τεσσάρων αστυνομικών από… κατηγορούμενο για τον ξυλοδαρμό του διαιτητή!

Σε κινήσεις που εγείρουν πολλά ερωτήματα όσον αφορά στην πραγματική σκοπιμότητα τους, προχώρησε ο 28χρονος φερόμενος ως ένας εκ των τριών δραστών της εγκληματικής επίθεσης στον Θανάση Τζήλο, καθώς κατέθεσε μήνυση, αφενός στον υπογράφοντα (εκδότη – δημοσιογράφο), κι αφετέρου κατά του θύματος – διαιτητή, αλλά και εναντίον τεσσάρων αστυνομικών της Λάρισας!

…διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Το πρώτιστο ερώτημα που εγείρεται είναι αν αυτές οι καθυστερημένες ενέργειες καθοδηγούνται από κάποιο περίεργο κέντρο, καθώς και στο που πραγματικά αποσκοπούν.

Η μήνυση πάντως κατά εμού του ιδίου, ως δημοσιογράφου του Piperata.gr, επικεντρώνεται κυρίως στο ότι -όπως ισχυρίζεται- τον «συκοφαντήσαμε» και τον «δυσφημίσαμε», γιατί αποκαλύψαμε ότι η ΕΛ.ΑΣ έχει συγκεκριμένα ευρήματα για την εμπλοκή και τη δράση του στην υπόθεση του αποτυχημένου εγκληματικού ξυλοδαρμού κατά του διαιτητή Τζήλου.

Μάλιστα, όλως τυχαίως(;) ή περιέργως… η μήνυση Πρωτογεράκη, ήρθε σε συνέχεια της αγωγής που κατέθεσε σε βάρος του υπογράφοντος -και του Piperata.gr- o Νικόλαος Συντυχάκης (συγκατηγορούμενος στην υπόθεση του Noor 1, στενότατος συνεργάτης του υπόδικου Βαγγέλη Μαρινάκη), γιατί αποκαλύψαμε ότι εντοπίστηκαν από την ΕΛ.ΑΣ μέσω δορυφόρου τηλεφωνικές επικοινωνίες του με τους εμπλεκόμενους στη δικογραφία ξυλοδαρμού του διεθνούς ρέφερι.

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί δεδομένο ότι όλες αυτές οι παραπάνω ενέργειες έχουν γίνει, είτε ελάχιστες ημέρες, είτε λίγους μήνες, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και την αλλαγή της κυβέρνησης…

Την ίδια ώρα που, κατά απαράδεκτο τρόπο καθυστερούν οι δικογραφίες και οι ποινικές διώξεις, οι οποίες αφορούν στην υπόθεση ξυλοδαρμού Τζήλου και αρπαγής δημοσιογράφου (εμού του ιδίου) από μπράβους -και στενό συνεργάτη (πρώην εκδότη)- του υπόδικου επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη από το lobby του ξενοδοχείου Hilton. Υπόθεση για την οποία ζητήθηκε και δόθηκε συνδρομή από τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές της Αγγλίας, κι ενώ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, έχουν έρθει εδώ και μήνες τα σχετικά έγγραφα-«φωτιά», τα οποία αποδεικνύουν τη δράση των μπράβων, το ρόλο του εκδότη-συνεργάτη του Μαρινάκη, ακόμη και την εμπλοκή του ιδίου του υπόδικου εφοπλιστή – μιντιάρχη στη υπόθεση, με αποτέλεσμα να μην έχουν τυπικά ανακοινωθεί οι ποινικές διώξεις σε βάρος των δραστών και την ηθικών αυτουργών από τον αρμόδιο εισαγγελέα!

Είναι ηλίου φαεινότερο πως σε αυτές τις περιπτώσεις ταιριάζει απόλυτα το σοφό γνωμικό που λέει ότι… εκεί που μας χρωστούσαν, ζητάνε και το βόδι!

Δεν είναι, άλλωστε, καθόλου τυχαία… η έγκληση που φέρεται να κάνει ο 28χρονος κατηγορούμενος ως δράστης σε βάρος της Ιατροδικαστού που χαρακτήρισε στη γνωμάτευσή της ως αποτυχημένη δολοφονική την επίθεση κατά του διαιτητή Τζήλου. Ενώ μάς θυμίζει τη λογοκρισία που δεχθήκαμε στο εξώδικο που μάς είχε αποστείλει ο κύριος Συντυχάκης…

Να θυμίσουμε ότι η υπόθεση της αποτυχημένης ανθρωποκτονίας κατά του Θανάση Τζήλου, συνέβη πριν από έναν χρόνο, όπου ο διεθνής ρέφερι είδε να κινδυνεύει η ίδια η ζωή του μετά τη μαφιόζικη επίθεση που δέχτηκε έξω από το σπίτι του στη Λάρισα.

Ο εν λόγω 28χρονος, λοιπόν, ονόματι Χρήστος Πρωτογεράκης, που συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ., ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση ξυλοδαρμού Τζήλου (το πρωί της 19ης Δεκεμβρίου 2018, λίγες ημέρες μετά το Ξάνθη-Ολυμπιακός, που ήταν ο τελευταίος αγώνας που ο διεθνής ρέφερι διηύθυνε πριν τη σε βάρος του επίθεση), κι οποίος στη συνέχεια κατηγορήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές ως ένας εκ των τριών δραστών, δείχνει να έχει περάσει για τα καλά στην αντεπίθεση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, ο φερόμενος δράστης κατέθεσε μήνυση και κατά του ιδίου του θύματος, διαιτητή Θανάση Τζήλου, αλλά και σε βάρος τεσσάρων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας!

Η μήνυση αφορά σε ψευδή καταμήνυση σε ό,τι έχει να κάνει με τον διεθνή ρέφερι και για ψευδορκία και ηθική αυτουργία σε ψευδή καταμήνυση, καθώς επίσης ψευδορκία και κατάχρηση εξουσίας για τους αστυνομικούς. Ακόμη δε, εγκαλείται και η Ιατροδικαστής, για ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος!

Με λίγια λόγια, έχει και άποψη… αλλά και γνώση… και κατηγορεί την ιατροδικαστή επειδή χαρακτήρισε αποτυχημένη δολοφονική ενέργεια τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου.

Προβάλει κάτι, που το επισημαίνει τυχαία και ο Νικόλαος Συντυχάκης σε δικόγραφο προς Piperata.gr, αντί να περιορίζονται στο να υπερασπίζουν μόνο τους εαυτούς τους και την απεμπλοκή τους από την υπόθεση.

Ήταν μάλιστα, χαρακτηριστική και η δημόσια απάντηση που είχαμε δώσει μέσω ενός αλληγορικού ερωτήματος: Έχετε τη… μύγα;

Αποτέλεσμα αυτών των ξεχωριστών μηνύσεων που κατέθεσε ο Πρωτογεράκης σε βάρος του υπογράφοντας, αλλά και των υπολοίπων, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, είναι να κληθούμε για να καταθέσουμε. Ο ίδιος ήδη κατέθεσα. Τώρα, κλήθηκαν να καταθέσουν τόσο ο Τζήλος, όσο και οι τέσσερις αστυνομικοί.

Όλα αυτά βέβαια, ενώ πρόκειται για μια από τις ελάχιστες -στα αστυνομικά χρονικά- υποθέσεις επίθεσης σε βάρος διαιτητή που εξιχνιάσθηκαν, με ταυτοποίηση δραστών και συλλήψεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο 28χρονος στο παρελθόν υπήρξε και ποδοσφαιριστής σε ερασιτεχνική κατηγορία, την ημέρα των ερευνών συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του μετέβη στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), όπου και παραδόθηκε.

Αξιοσημείωτο είναι ακόμη το ότι, ο 28χρονος εργαζόταν ως σωματοφύλακας διακεκριμένων πολιτών και συγγενών του περιβάλλοντος Μαρινάκη/ Αυτό συγκεκριμένα προκύπτει από την κατάθεση του υπαστυνόμου Κρασανάκη, ο οποίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις γιατί εντοπίστηκε και αυτός να έχει συνομιλίες το επίμαχο διάστημα του ξυλοδαρμού Τζήλου με τον Πρωτογεράκη.

Ο υπαστυνόμος, λοιπόν, ισχυρίστηκε ότι συνομίλησαν για θέματα ασφάλειας, προκειμένου να του δώσει συμβουλές κλπ, καθώς κατά την περίοδο που ο ίδιος υπηρετούσε στην ασφάλεια του Βαγγέλη Μαρινάκη «ο Χρ. Πρωτογεράκης είχε αναλάβει καθήκοντα προσωπικού ασφαλείας για τις μετακινήσεις υψηλών στελεχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός και προσώπων του περιβάλλοντος του υπόδικου εφοπλιστή – μιντιάρχη».

Έτσι, με βάση και το ένταλμα της Ανακρίτριας, ο 28χρονος συνελήφθη, οδηγήθηκε ενώπιον των Εισαγγελικών Αρχών της Λάρισας, όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους: απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές τον μήνα.

Ακόμη, με βάση το ένταλμα σύλληψης καταζητείται μέχρι και σήμερα ο 46χρονος Μαντατάς, ενώ δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί ο τρίτος συνεργός των δραστών, αφού σύμφωνα και με τη μαρτυρία του διαιτητή, τρεις ήταν οι εκτελεστές της επίθεσης σε βάρος του.

Κοινοποιήστε το άρθρο: