Εθνική Ασφαλιστική: Εκπνέει η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων - Όλα τα σενάρια  | piperata.gr Skip to main content

Εθνική Ασφαλιστική: Εκπνέει η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προτάσεων - Όλα τα σενάρια 

Μεθαύριο Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου, λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί στις εταιρείες οι οποίες προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την Εθνική Ασφαλιστική προκειμένου αυτές να υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές και πλέον ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά.

Στη συνέχεια η τράπεζα,  εντός διμήνου θα πρέπει να λάβει τις τελικές αποφάσεις έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο, όπως ορίζεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν.

Πάντως, δεν αποκλείεται οι τρεις μνηστήρες της Εθνικής Ασφαλιστικής να ζητήσουν παράταση για την υποβολή των προτάσεών τους.

Εάν αυτή δοθεί, τότε η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά, με την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών έως τη νέα ημερομηνία που θα οριστεί.

Σε διαφορετική περίπτωση, η Εθνική Τράπεζα θα «πορευτεί» με όσες προσφορές τελικά κατατεθούν.

Όπως είχαν γράψει τα Piperata.gr, οι μη δεσμευτικές προσφορές που υποβλήθηκαν κυμάνθηκαν σε ποσά ανάμεσα στα 520 κι 580 εκατ. ευρώ.

Τις προσφορές υπέβαλαν οι CVC Capital Partners, Centerbridge, Lone Star και 3ICP – LCP, ενώ εκτός ήταν η Fosun που δεν προσήλθε τελικώς στη διαδικασία, όπως και ο καναδικός όμιλος Fairfax, η απουσία του οποίου ωστόσο είχε προεξοφληθεί.

Το τίμημα αν και υπολείπεται της αξίας, στην οποία η Εθνική τράπεζα έχει αποτιμήσει την Εθνική Ασφαλιστική στα βιβλία της που είναι σύμφωνα με πληροφορίες κοντά στα 750 εκατ. ευρώ για το 100% της εταιρείας, δεν προεξοφλεί την αρνητική έκβαση της διαδικασίας και την προσφυγή σε δημόσια εγγραφή (IPO).Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV