ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μαρινάκης κάνει ακόμη χρήση διαβατηρίου! - Μετά τη Ρωσία... ταξίδεψε για πρωτοχρονιά και στο Ντουμπάι; (pics) | piperata.gr Skip to main content

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Μαρινάκης κάνει ακόμη χρήση διαβατηρίου! - Μετά τη Ρωσία... ταξίδεψε για πρωτοχρονιά και στο Ντουμπάι; (pics)

Κι ενώ οι επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τον Σεπτέμβριο του 2019 έκανε λόγω για δίμηνη (μόνο) επιστροφή του διαβατηρίου στον υπόδικο εφοπλιστή, Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά το σάλο που είχε δημιουργηθεί όταν τα PIPERATA.GR αποκάλυψαν τη διάθεση του εν λόγω ταξιδιωτικού εγγράφου, από την αρμόδια Διεύθυνση της Ελληνικής Αστυνομίας, ο επιχειρηματίας καταγγέλλεται από τον πρώην υπουργό Άμυνας ότι ταξίδεψε για πρωτοχρονιά στο Ντουμπάι.

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Είχε προηγηθεί «fake news» της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, η οποία ισχυριζόταν ότι ο Πάνος Καμμένος έκανε χλιδάτο ταξίδι στις Μαλδίβες για Πρωτοχρονιά, κάτι που όχι μόνο διέψευσε ο πρώην υπουργός και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αλλά πέρασε και στην αντεπίθεση...

  Πράγματι, λοιπόν, αν αληθεύει η καταγγελία του κ. Πάνου Καμμένου, με τον οποίο μάλιστα τα PIPERATA.GR επικοινώνησαν και αποκάλυψε ότι ο ίδιος είναι αυτός που είδε τον υπόδικο εφοπλιστή στην πτήση από Ντουμπάι για Αθήνα, τότε μιλάμε για μία ακόμη σκανδαλώδη συμπεριφορά του κ. Μαρινάκη.

Φυσικά, με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ειδικά με την ασυλία και τις διευκολύνσεις που του παρέχει ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης! Διότι δεν εξηγούνται τα πράγματα διαφορετικά... Εκτός κι αν μας τα εξηγήσει κάποιος αρμόδιος από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Την ίδια ώρα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα PIPERATA.GR, εκκρεμεί στο πρωτοδικείο Αθηνών η ανάθεση του φακέλου της επιστροφής του διαβατηρίου στον υπόδικο εφοπλιστή σε εισαγγελέα-ανακριτή για αυτεπάγγελτα αδικήματα.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία - αναφορά και σχετικές αποκαλύψεις του PIPERATA.GR και δη του υπογράφοντος, προασπίζοντας το δημόσιο συμφέρον, αλλά έχοντας και έννομο -λόγω αρπαγής από μπράβους του υπόδικου εφοπλιστή-, η περιβόητη υπόθεση επιστροφής του διαβατηρίου του (στα τέλη Αυγούστου 2019) και η πιθανή κατάχρηση του ευεργετήματος που δίνει για σοβαρούς λόγους υγείας το σχετικό προεδρικό διάταγμα, καθώς και η ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος από τον υπουργό Χρυσοχοϊδη, τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και τον διευθυντή της υπηρεσίας διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ, όταν διαπιστώθηκε ότι ταξίδεψε στη Ρωσία για να δει ποδοσφαιρικό αγώνα του Ολυμπιακού,  ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε το φάκελο στον προϊστάμενο ποινικών διώξεων του πρωτοδικείου Αθηνών, ο οποίος με τη σειρά του διέταξε κατεπείγουσα προανάκριση.

Η κατεπείγουσα προανάκριση έγινε από τους "αδιάφθορους" του Εσωτερικών Υποθέσεων, όπου οι πληροφορίες λένε ότι προέκυψαν αυτεπάγγελτα αδικήματα. Η δικογραφία επιστράφηκε στο πρωτοδικείο Αθηνών και εκκρεμεί από αρχές Νοεμβρίου 2019 να ανατεθεί σε ανακριτή.

Να σημειωθεί ότι μόλις την παραλάβει ο ανακριτής, η δικογραφία θα πρέπει να διαβιβαστεί στη Βουλή για να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ίσως για αυτό και να εκκρεμεί η ανάθεση της ακόμη!..

Γιατί πως γίνεται χαρακτηρίζεται κατεπείγουσα, όσο ήταν στα χέρια του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, αλλά και του προϊστάμενου ποινικών διώξεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, κι όταν διενεργείται η κατεπείγουσα προανάκριση και ο φάκελος επιστρέφεται, η υπόθεση να εκκρεμεί; Κι ενώ διαπιστώθηκαν αυτεπάγγελτα αδικήματα!..

Αυτό το παραπάνω ερώτημα, όπως και το πιο «καυτό», περί του αν εξακολουθεί να έχει στα χέρια του το διαβατήριο -μετά από όλα αυτά- ο κ. Μαρινάκης, παρότι μεσολάβησε και η δεύτερη σχετική απόφαση-καταπέλτης του Συμβουλίου της Επικρατείας (αποφάνθηκε ότι ορθώς και συνταγματικώς του έχει αφαιρεθεί από την ΕΛ.ΑΣ από την άνοιξη του 2018), καλούνται άμεσα -όλοι- οι αρμόδιοι να απαντήσουν! 

Όπως πρέπει επιτέλους να απαντηθούν και τα εξής από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και δη τη δικαιοσύνη:

  • Έγινε κατάχρηση του ευεργετήματος που δίνει το σχετικό προεδρικό διάταγμα;
  • Υπήρξε παράβαση καθήκοντος από τους αρμόδιους όταν διαπιστώθηκε ότι, αντί της χώρας στην οποία έπρεπε να ταξιδέψει για σοβαρούς λόγους υγείας (προφανούς δικούς του ή συγγενικού προσώπου α' βαθμού), τελικά ο υπόδικος εφοπλιστής βρέθηκε στη Ρωσία;
  • Και τώρα τι γίνεται: Κατ΄εξακολούθηση κατάχρηση του ευεργετήματος και του διαβατηρίου; Οπότε, έχουμε και κατ' εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος από τους Χρυσοχοϊδη, Καραμαλάκη και παντός ακόμη υπευθύνου;

Αλλιώς το Ντουμπάι είναι στη Ρωσία... και η Ρωσία βρίσκεται στις ΗΠΑ!

Γιατί ο λόγος υγείας, ακόμη και αν εξακολουθεί να υφίστανται (αυτό πρέπει να ερευνηθεί και να απαντηθεί επαρκώς) αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες του PIPERATA.GR, την Αμερική... Όχι τη Ρωσία και το Ντουμπάι!   

https://twitter.com/PanosKammenos/status/1213479272582696966?s=20Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV