Ποιος έπεισε τον Τσίπρα και γιατί έδωσε συνέντευξη στο "Βήμα" του Μαρινάκη | piperata.gr Skip to main content

Ποιος έπεισε τον Τσίπρα και γιατί έδωσε συνέντευξη στο "Βήμα" του Μαρινάκη

Ιδιαίτερα έντονο, αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρον παρασκήνιο φαίνεται να υπήρξε, μέχρι που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δέχθηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής».

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Τη διαπραγμάτευση φέρεται να την έκανε ο διευθυντής της εφημερίδας, Αντώνης Καρακούσης,  ενώ τη συνέντευξη την πήρε ο έγκριτος και μετριοπαθής συνάδελφος, ο Άρης Ραβανός.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της προσέγγισης ήταν αρνητικός, όμως στη συνέχεια, κι αφού χρειάστηκε αρκετός χρόνος, πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις που έλαβε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτα εξασφαλίστηκε η συνέντευξη Τσίπρα και μετά ζητήθηκε και πάρθηκε η συνέντευξη από τον πρωθυπουργό, ανεξαρτήτως αν θεσμικά έπρεπε να δημοσιευθεί πρώτη. Κι έτσι έγινε. Μάλιστα, όπως πληροφορούνται τα PIPERATA.GR, η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν διέρρευσε κατόπιν συμφωνίας των δύο πλευρών (εφημερίδας και γραφείου προέδρου ΣΥΡΙΖΑ), σε βαθμό που ούτε καν ο Μητσοτάκης δεν γνώριζε ότι την επόμενη εβδομάδα από αυτή που έδωσε εκείνος συνέντευξη θα φιλοξενούνταν και συνέντευξη - απάντηση του Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι, το ενδιαφέρον γίνεται μεγαλύτερο, καθώς μένει να δούμε τι ακριβώς θα σηματοδοτήσει η συνέντευξη Τσίπρα στην ναυαρχίδα του ομίλου Μαρινάκη, κι αν στην πορεία αμβλυνθούν οι διαφορές μεταξύ Κουμουνδούρου - Ιάσονος...

Η αντίδραση πάντως του Άδωνη Γεωργιάδη, στην κυριακάτικη εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον Σκάι, ήταν άκρως ενδεικτική του εκνευρισμού που έχει το κυβερνητικό στρατόπεδο, φοβούμενο τυχόν νέα συμμαχία Τσίπρα - Μαρινάκη.

Από την αντίπερα όχθη, ωστόσο, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας στα PIPERATA.GR, αυτή την κίνηση Τσίπρα, έλεγαν ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής που εγκαινίασε προεκλογικά ο πρόεδρος του κόμματος, παραχωρώντας συνέντευξη μέσα στο "γήπεδο του αντιπάλου", εννοώντας την περιβόητη συνέντευξη που είχε δώσει στον Σκάι.

Θύμιζαν δε ότι και επί εποχής Ψυχάρη είχε βήμα, αλλά όταν ο Τσίπρας χρειάστηκε να πάρει σκληρή θέση, ο εκδότης παραπέμφθηκε σε δίκη και μάλιστα του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης(!), ανεξαρτήτως αν τελικά απαλλάχθηκε στο Εφετείο Κακουργημάτων.

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV