Πτωχεύει η εταιρία «Τοξότης» του ομίλου Καλογρίτσα (ανακοίνωση ΓΕΜΗ) -
Επιχειρήσεις

Πτωχεύει η εταιρία «Τοξότης» του ομίλου Καλογρίτσα (ανακοίνωση ΓΕΜΗ)

Υπό πτώχευση, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται η εταιρία “Τοξότης Α.Ε.” μετά από σχετική αίτηση επισπεύδουσας εταιρείας (θυγατρική της ΤΙΤΑΝ ΑΕ) και απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου αναμένεται να ληφθεί.

Η αλήθεια είναι ότι ο όμιλος Καλογρίτσα και οι εταιρείες του, «Τοξότης» και «Ομάδα Κατασκευών», «φυτοζωούσαν» τον τελευταίο καιρό, ειδικά μετά την περιβόητη αποτυχημένη προσπάθεια να εξασφαλίσει τηλεοπτική άδεια, όπου και έφερε στο φως μία σειρά από σκανδαλώδεις δανεισμούς του ομίλου.

Έχοντας πλέον απολέσει συμβάσεις 100 εκατ. ευρώ (οι οποίες εδώ και καιρό εκτελούνται από την «Ακτωρ») και με τον ΔΕΔΔΗΕ να έχει προχωρήσει σε έκπτωση του συγκεκριμένου εργολάβου από σειρά συμβάσεων, τις οποίες είχε αναλάβει τα προηγούμενα χρόνια και δεν εκτελούσε, η κατάσταση του ομίλου ήταν τραγική.

Ειδικά, ο διαχειριστής του δικτύου της ΔΕΗ έχει πολλάκις κληθεί να χειριστεί προβλήματα που απορρέουν από τις δεκάδες εργολαβίες που έχει αναλάβει από το 2015 μέχρι σήμερα ο όμιλος Καλογρίτσα και παραμένουν ακόμη και τώρα ημιτελείς ή έχουν ήδη αναληφθεί από άλλες εταιρείες και εκπληρώνονται.

Η επιτροπή του διαγωνισμού για ανάθεση των φετινών εργολαβιών του ΔΕΔΔΗΕ ανέφερε, εξετάζοντας σχετική ένσταση της «Τοξότης», ότι «τα προβλήματα στις 10 εν εξελίξει εργολαβίες οξύνθηκαν, με αποκορύφωμα την ολοκληρωτική παύση των εργασιών».

Ο κ. Καλογρίτσας βρέθηκε αντιμέτωπος με σειρά πλειστηριασμών της κινητής και ακίνητης περιουσίας της «Τοξότης», με επισπεύδοντες πάμπολλους προμηθευτές, για οφειλές ποσών της τάξεως των 600.000 ευρώ.

Η εταιρία Καλογρίτσα μπήκε στο στόχαστρο όταν εξασφάλισε εγγυητικές επιστολές από την Attica Bank για τη διεκδίκηση εργολαβιών. Ωστόσο, ο τεράστιος δανεισμός της εταιρίας, ώθησε την τράπεζα να έχει αποστείλει τον περασμένο Μάιο και σχετικό εξώδικο για τη ρύθμιση των δανείων, ενώ απείλησε να τον θέσει και σε καθεστώς εποπτείας. Η τράπεζα μάλιστα είχε διαμηνύσει, τότε, στην οικογένεια Καλογρίτσα πως δεν προτίθετο να εκδώσει για λογαριασμό της νέες εγγυητικές επιστολές.

Η ανακοίνωση για την αίτηση πτώχευσης αναφέρει:

Την 23/12/2019 καταχωρίστηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.), με Κωδικό Αριθμό Καταχώρισης 2033949, και στη μερίδα της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», τον διακριτικό τίτλο «ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε.» και Αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 121913801000, η από 18/11/2019 Αίτηση της Εταιρείας με την επωνυμία ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ, ΛΑΤΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, που κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών (Διαδικασία Εκούσιας Δικαιοδοσίας), με Γενικό Αριθμό Κατάθεσης 103333/2019 & Ειδικό Αριθμό Κατάθεσης 866/2019, σύμφωνα με την οποία ζητείται:

Να γίνει δεκτή η αίτηση και να κηρυχθεί η καθ’ ης ανώνυμη εταιρεία σε κατάσταση πτώχευσης.

Να ορισθεί ημέρα παύσης των πληρωμών η 5η Ιουλίου 2019.

Να διορισθεί Εισηγητής Δικαστής της πτώχευσης και προσωρινός σύνδικος της πτώχευσης.

Να ορισθεί χρόνος συνέλευσης των πιστωτών για την εκλογή οριστικού συνδίκου και τη σύνταξη του πίνακα των πιστωτών.

Να διαταχθεί η σφράγιση της περιουσίας της καθής και να επιβληθεί η δικαστική δαπάνη σε βάρος της πτωχευτικής περιουσίας.

Η Γραμματέας του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όρισε την συζήτηση της παραπάνω αίτησης για την 08/01/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00, Πινάκιο Ρ1/5 (κτίριο 6, αίθουσα 12).

 

 

Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *