Χιλιάδες διαδηλωτές στην Αυστραλία καλούν τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί | piperata.gr Skip to main content

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Αυστραλία καλούν τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί

Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της Αυστραλίας για να διαμαρτυρηθούν κατά της αδράνειας που επέδειξε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σκοτ Μόρισον για την κλιματική αλλαγή και τον τρόπο που χειρίστηκε την τρέχουσα καταστροφική λαίλαπα που έχει καταστρέψει την πανίδα της χώρας και έχει προκαλέσει μαζική μόλυνση του αέρα.

Η κρίση με τις πυρκαγιές έχει αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση του συντηρητικού πρωθυπουργού της Αυστραλίας να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αφού η Καμπέρα χαλάρωσε τις δεσμεύσεις της βάσει της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.

Οι μαζικές διαμαρτυρίες οργανώθηκαν από φοιτητές πανεπιστημίων και μεταδίδονται live στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι σημερινές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την ώρα που οι Αρχές έχουν ζητήσει από σχεδόν 250.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς η νέα αύξηση της θερμοκρασίας και οι ισχυροί άνεμοι αναμένεται να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τις πυρκαγιές στην ανατολική Αυστραλία.

https://twitter.com/isabellahiggins/status/1215525781113163776

 

Πλήθος κόσμου διαδήλωσε στο Σίδνεϊ, στην Καμπέρα, στο Μπρίζμπεϊν, στην Αδελαϊδα  και το Χόμπαρτ κλείνοντας κεντρικές οδικές αρτηρίες και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο ScoMo (τα αρχικά το ονόματος του Σκοτ Μόρισον) πρέπει να φύγει», ενώ άλλοι κρατούσαν πανό που έγραφαν «Δεν υπάρχει κλίμα Β’» και «Σώστε μας από την κόλαση».

Στη Μελβούρνη, παρά την βαριά βροχόπτωση που βοηθά στην κατάσβεση των πυρκαγιών μετά από μια περίοδο παρατεταμένης ξηρασίας, πολύς κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους κρατώντας πανό και φωνάζοντας «Απολύστε τον ScoMo» και «Κάντε τα ορυκτά καύσιμα να περάσουν στην ιστορία».

https://twitter.com/kristian_silva/status/1215555839030743043

Δεν... ιδρώνει το αυτί του Μόρισον

Ο Μόρισον έχει απορρίψει επανειλημμένα τις επικρίσεις ότι η κυβέρνησή του δεν κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Σήμερα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό 2GB ότι έχει απογοητευθεί που οι πολίτες συνδέουν την κρίση των πυρκαγιών με τους στόχους της Αυστραλίας για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

https://twitter.com/davodownunder/status/1215548288172085248

«Δεν θέλουμε στόχους που καταστρέφουν δουλειές, που καταστρέφουν την οικονομία (…) οι οποίοι δεν θα αλλάξουν το γεγονός ότι έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές στην Αυστραλία», επεσήμανε. «Το να υπονοεί κανείς ότι υπάρχει κάποια πολιτική μείωσης των ρύπων ή κάποια πολιτική που αφορά την κλιματική αλλαγή η οποία συνέβαλε άμεσα σε αυτές τις πυρκαγιές είναι απλώς γελοίο και η σύνδεση των δύο αυτών πραγμάτων, πιστεύω, είναι ιδιαίτερα απογοητευτική», συνέχισε ο Μόρισον.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV