Δεινοσαυρόπολη, Ωκεανόπολη, Waterpark και τουριστική ξενοδοχειακή μονάδα δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα! (pics) | piperata.gr Skip to main content

Δεινοσαυρόπολη, Ωκεανόπολη, Waterpark και τουριστική ξενοδοχειακή μονάδα δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα! (pics)

Τον Μάιο του 2020 στα Σπάτα, θα ανοίξει τις πόρτες του προς το κοινό ένα υπερσύγχρονο waterpark, το Aquapolis, το οποίο βρίσκεται κοντά  στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Το Aquapolis αποτελεί την πρώτη φάση ενός επενδυτικού πλάνου που θα υλοποιήσει η Αττικό Θεματικό Πάρκο A.E και θα αγγίξει τα 13,5 εκατ. ευρώ. Σε δεύτερη φάση θα δημιουργηθεί ένα ξενοδοχείο, όπου στο lobby του θα ζουν εκατοντάδες πεταλούδες, αποτελώντας το πρώτο butterfly boutique hotel, ενώ το επενδυτικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022, με τη δημιουργία ενός πρότυπου ενυδρείου, της Ωκεανόπολης.

Μετά από 20 συναπτά χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, που αποτέλεσε επένδυση 8 εκατ. ευρώ, κι έχει ήδη φιλοξενήσει περισσότερους από 5 εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι σήμερα, τώρα η Αττικό Θεματικό Πάρκο Α.Ε, που το διαχειρίζεται, δρομολογεί ένα ολοκληρωμένο πλάνο, ώστε να δημιουργήσει έναν πλήρες υπερτοπικό πόλο έλξης και ανάπτυξης στην Αττική και δη στην περιοχή των Σπάτων.

Σπάτα

«Θέλουμε να καταστήσουμε την περιοχή ένα υπερτοπικό πόλο έλξης, για τους πολίτες της χώρας, αλλά και για τους τουρίστες, ειδικά αυτούς που έχουν οικογένειες με μικρά παιδιά», ανέφερε ο ιδρυτής του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου, κ. Ζαν Ζακ Λεσουέρ, με αφορμή τις νέες επενδύσεις.

Aquapolis - Το πρότυπο waterpark

H υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου ξεκινάει με το πρότυπο waterpark, Aquapolis, ξεχωριστό ως προς τη σχεδίαση του και πιστοποιημένο για την ασφάλειά του, που θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό τον Μάιο του 2020. Σε συνεργασία με την Polin Waterparks, παγκόσμιο ηγέτη στην αγορά των πάρκων με νεροτσουλήθρες, η επένδυση ύψους 3,5 εκ ευρώ αποτελείται από 17 νεροτσουλήθρες, θεματικά αναφερόμενες στα ζώα, εστιατόριο, καφέ και καταστήματα, σε οικόπεδο έκτασης 14 στρεμμάτων, δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, με την δυνατότητα να ψυχαγωγεί 150.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών σε ετήσια βάση.

Βutterfly boutique Hotel Βοtanico

Η δεύτερη φάση υλοποίησης του επενδυτικού πλάνου περιλαμβάνει την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 60 δωματίων με ορίζοντα ολοκλήρωσης εντός του 2021. Η επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ θα απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες, αλλά και Έλληνες και ξένους επισκέπτες που επιθυμούν να βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο, το οποίο απέχει μόλις 10 λεπτά. Το κύριο χαρακτηριστικό του ξενοδοχείου που θα το συνδέει και με το Ζωολογικό Πάρκο είναι η ειδική διαμόρφωση του lobby του σε χώρο που θα ζουν εκατοντάδες πεταλούδες καθιστώντας το μοναδικό του είδους ξενοδοχείο στην χώρα.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η ανάπτυξη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στο οποίο θα ενταχθεί η Δεινοσαυρόπολη, το πρότυπο μουσείο εξέλιξης των ειδών. Τα εκθέματα, ορισμένα με κινούμενους δεινόσαυρους έχουν ήδη αποκτηθεί από την Αττικό Θεματικό Πάρκο Α.Ε σε μια επένδυση ύψους 2.,5 εκ ευρώ και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020 επενδύοντας ακόμα 0.5 εκατ. ευρώ.

Ωκεανόπολη το πρότυπο ενυδρείο

H τρίτη φάση του επενδυτικού πλάνου αφορά στη δημιουργία ενός πρότυπου ενυδρείου, μία επένδυση ύψους 5,5 εκ ευρώ, που θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2022, δημιουργώντας έτσι έναν ολοκληρωμένο θεματικό πόλο που θα απευθύνεται σε οικογένειες εντός και εκτός Ελλάδος και θα συμβάλλει στην ενίσχυση του οικογενειακού τουρισμού στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα με τις παραπάνω επενδύσεις συνεχίζεται και η ανάπτυξη του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου στο οποίο θα ενταχθεί η Δεινοσαυρόπολη, το πρότυπο μουσείο εξέλιξης των ειδών. Τα εντυπωσιακά εκθέματα, ορισμένα με κινούμενους δεινόσαυρους έχουν ήδη αποκτηθεί από την Αττικό Θεματικό Πάρκο Α.Ε σε μια επένδυση ύψους 2,5 εκ ευρώ και το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες για τον εμπλουτισμό της συλλογής των ζώων του Πάρκου με τα εμβληματικά γιγαντιαία panda να είναι πρωταρχικός στόχος. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι πρώτες επαφές με την κινέζικη πλευρά, ενώ σχετικό αίτημα υποστήριξης καθότι απαιτείται κυβερνητική απόφαση από πλευράς Κίνας, έχει γίνει στην πρεσβεία μας στο Πεκίνο και στην κινεζική πρεσβεία στην Αθήνα αντίστοιχα.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV