Κώστας Βαξεβάνης: Καυστικό σχόλιο στο Facebook για την επιχορήγηση στη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης | piperata.gr Skip to main content

Κώστας Βαξεβάνης: Καυστικό σχόλιο στο Facebook για την επιχορήγηση στη Θεολογική Σχολή της Βοστόνης

Με μια αιχμηρή ανάρτησή του στο facebook, ο Κώστας Βαξεβάνης στηλιτεύει την αντίληψη της Δεξιάς και του Κυριάκου Μητσοτάκη πως ο ελληνισμός όπου γης, είναι ένα συντηρητικό μείγμα παπάδων, πατριωτισμού με τσολιαδάκια και επικερδούς παραγοντισμού.

Η ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη

«Ενθουσιασμένος εμφανίζεται ο πρώην υπουργός Διαματάρης από την απόφαση του Μητσοτάκη να χρηματοδοτεί με 2 εκατομμύρια το χρόνο τη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης.

Μπορεί να κλείνει η Νομική σχολή της Πάτρας και να κόβονται κονδύλια κοινωνικής πρόνοιας, αλλά η Θεολογική Σχολή της Βοστώνης θα διαπρέψει. Γιατί όμως τόση χαρά ο κύριος Διαματάρης; Μήπως η σχολή θα δίνει μεταπτυχιακούς τίτλους για να αναπληρώσει αυτούς που είχε αλλά τελικώς δεν είχε; Όχι. Η απόφαση αυτή διαιωνίζει την αντίληψη πως ο ελληνισμός όπου γης, είναι ένα συντηρητικό μείγμα παπάδων, πατριωτισμού με τσολιαδάκια και επικερδούς παραγοντισμού.

Δεν ζητάνε ούτε πολιτιστικά κέντρα, ούτε ωδεία, ούτε πραγματική προαγωγή του ελληνικού πολιτισμού. Κρατάνε δέσμια την ομογένεια μέσα από τον παραγοντισμό που αναγεννιέται από τις στάχτες του, όπως ο Φοίνικας της Χούντας, που για πολλούς από αυτούς είναι σύμβολο και πολιτικό πάθος.

Αυτή την ομογένεια θέλουν. Να σταυροκοπιέται με φόβο και να θεωρεί συνδετικό στοιχείο και στοιχείο προόδου του Έλληνα το χειροφίλημα στον παπά και την υπακοή στον απατεώνα που έχει ως καταφύγιό του τη νοσταλγία των ξενιτεμένων.

Συνεχίστε εκεί στην κυβέρνηση να δίνετε εικοσαχίλιαρα για τις πολυθρόνες που θα αναπαύεται ο κώλος του Πατούλη και εκατομμύρια για Σχολές του (εξαπατημένου) Γένους».

Πηγή: Documento


Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.