Αρωματική και εύκολη μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο | piperata.gr Skip to main content

Αρωματική και εύκολη μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο

Γρήγορη και νόστιμη μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο. Πρόκειται για έναν χυλό από αλεύρι ολικής με φέτα, μυρωδικά και κρεμμύδια.

Υλικά

3 μέτριες μελιτζάνες , κομμένες σε κυβάκια
2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 αυγά, χτυπημένα
130 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
½ ματσάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 πρέζα ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
λίγη τριμμένη κεφαλογραβιέρα, για το πασπάλισμα

Για τον χυλό

500 γρ. αλεύρι ολικής δίκοκκου σιταριού
2 ¼ φλυτζάνια (560ml) γάλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και, αφού κρυώσει λίγο, το αναμειγνύουμε με τα αυγά, την φέτα, τον μαϊντανό και την ρίγανη.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ετοιμάζουμε τον χυλό, αναμειγνύοντας καλά όλα τα υλικά και ενώνουμε με το μείγμα της μελιτζάνας. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28-29εκ. στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200ο C, για 1 ώρα περίπου.



Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV