Έμμεση στήριξη Κουτσούμπα στα σχέδια Μητσοτάκη για ΠτΔ -
Παραπολιτικά

Έμμεση στήριξη Κουτσούμπα στα σχέδια Μητσοτάκη για ΠτΔ

Τη δέσμευση της καταψήφισης από το ΚΚΕ όλων των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της Δημοκρατίας «διασφάλισε» ο Κυρ. Μητσοτάκης στην πρωινή συνάντηση του με τον Δ. Κουτσούμπα.

Επ΄ αυτού ο γ.γ. του κομμουνιστικού κόμματος είπε: «Εκφράσαμε στον πρωθυπουργό την άποψή μας για τον ΠτΔ. Εμείς δεν μπαίνουμε στην ονοματολογία, θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και γίνεται για μικροκομματικά πολιτικά συμφέροντα και κριτήρια, και από αυτήν τη σκοπιά εκτιμάμε ότι ο ΠτΔ υλοποιεί μια αντιλαϊκή πολιτική από την ίδια τη θέση του, συμμετέχοντας στον σκληρό πυρήνα της αστικής πολιτικής εδώ στη χώρα μας.

Δεν είναι το πρόβλημα του προσώπου, είναι το πρόβλημα το τι ενέργειες, τι πολιτικά καθήκοντα υλοποιεί ο εκάστοτε ΠτΔ». Κατ΄ αυτόν τον τρόπο ο Κουτσούμπας έκλεισε τα σενάρια που ήθελαν το ΚΚΕ να τάσσεται υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, όπως είχε κάνει το κόμμα του το ’85 στηρίζοντας τον Σαρτζετάκη.

Κι αν μη τι άλλο, η στάση αυτή βολεύει την κυβέρνηση που θα ξεκινήσει το μέτρημα- σε κάθε περίπτωση- από τους πλην 15 της ΚΟ του ΚΚΕ.

ΜΙΑΣΜΑ

Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *