Έμμεση στήριξη Κουτσούμπα στα σχέδια Μητσοτάκη για ΠτΔ | piperata.gr Skip to main content

Έμμεση στήριξη Κουτσούμπα στα σχέδια Μητσοτάκη για ΠτΔ

Τη δέσμευση της καταψήφισης από το ΚΚΕ όλων των υποψηφιοτήτων για την Προεδρία της Δημοκρατίας «διασφάλισε» ο Κυρ. Μητσοτάκης στην πρωινή συνάντηση του με τον Δ. Κουτσούμπα.

Επ΄ αυτού ο γ.γ. του κομμουνιστικού κόμματος είπε: «Εκφράσαμε στον πρωθυπουργό την άποψή μας για τον ΠτΔ. Εμείς δεν μπαίνουμε στην ονοματολογία, θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και γίνεται για μικροκομματικά πολιτικά συμφέροντα και κριτήρια, και από αυτήν τη σκοπιά εκτιμάμε ότι ο ΠτΔ υλοποιεί μια αντιλαϊκή πολιτική από την ίδια τη θέση του, συμμετέχοντας στον σκληρό πυρήνα της αστικής πολιτικής εδώ στη χώρα μας.

Δεν είναι το πρόβλημα του προσώπου, είναι το πρόβλημα το τι ενέργειες, τι πολιτικά καθήκοντα υλοποιεί ο εκάστοτε ΠτΔ». Κατ΄ αυτόν τον τρόπο ο Κουτσούμπας έκλεισε τα σενάρια που ήθελαν το ΚΚΕ να τάσσεται υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου, όπως είχε κάνει το κόμμα του το ’85 στηρίζοντας τον Σαρτζετάκη.

Κι αν μη τι άλλο, η στάση αυτή βολεύει την κυβέρνηση που θα ξεκινήσει το μέτρημα- σε κάθε περίπτωση- από τους πλην 15 της ΚΟ του ΚΚΕ.

ΜΙΑΣΜΑAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV