Λιβύη: Τη Τρίτη θα απαντήσει ο Χαφτάρ στη πρόταση εκεχειρίας του Σάρατζ | piperata.gr Skip to main content

Λιβύη: Τη Τρίτη θα απαντήσει ο Χαφτάρ στη πρόταση εκεχειρίας του Σάρατζ

Οι δύο αντίπαλες πλευρές στη Λιβύη, Σάρατζ και Χαφτάρ υπέγραψαν προσχέδιο συμφωνίας, με τον στρατηγό Χαφτάρ να ζητά προθεσμία μέχρι το πρωί της Τρίτης για να απαντήσει σχετικά με την συμφωνία εκεχειρίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας και της Τουρκίας, συζήτησαν με τους Λίβυους εκπρόσωπους το κείμενο της συμφωνίας για την διευθέτηση της κατάστασης στην Λιβύη, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών. Σύμφωνα με τον Σεργκέι Λαβρόφ, ο επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής ενότητας Φάγιεζ Σάρατζ και ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου της Λιβύης στα ανατολικά της χώρας, υπέγραψαν τη συμφωνία, αλλά ο στρατηγός Χάφταρ ζήτησε χρόνο μέχρι το πρωί της Τρίτης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης ότι ο Χαφτάρ ζήτησε περιθώριο μέχρι αύριο το πρωί για να αποφασίσει σχετικά με τη συμφωνία εκεχειρίας.

Οι δύο πλευρές διαπραγματεύτηκαν επί ώρες για τη συμφωνία, δι' αντιπροσώπων, αφού ο Χαφτάρ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Σάρατζ.

Λιβύη: Το κοινοβούλιο και ο στρατός του Χαφτάρ αρνήθηκε να συναντηθεί στη Μόσχα με τον Σάρατζ

Ο στρατηγός Χαφτάρ αρνήθηκε να συναντηθεί με την αλ Σάρατζ στη Μόσχα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το τηλεοπτικό δίκτυο Al Hadas, το οποίο με τη σειρά του επικαλείται πηγές προσκείμενες στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης.

«Εκτιμούμε την μεσολάβηση της Ρωσίας, ωστόσο δεν έχουμε καμία επιθυμία να συναντηθούμε με τον Σάρατζ» επισήμαναν οι εκπρόσωποι του λιβυκού κοινοβουλίου. Ο τηλεοπτικός σταθμός επισημαίνει επίσης ότι η ρωσική πλευρά δεν απέστειλε καμία πρόσκληση για άμεσες συνομιλίες με τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και τον Διοικητή του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ). Εθνικού Στρατού της Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ.

Νωρίτερα, οι δυνάμεις που πρόσκεινται στον Χάφταρ, με ανάρτηση στο Twitter, διεμήνυσαν ότι «είναι ακόμη παρούσες σε όλες τις θέσεις τους στην πρωτεύουσα Τρίπολη και δεν έχουν αποσυρθεί, ούτε σκοπεύουν να κάνουν ούτε βήμα πίσω».

«Είμαστε αποφασισμένοι να απελευθερώσουμε όλο το λιβυκό έδαφος από τους παραστρατιωτικούς και τις τρομοκρατικές οργανώσεις», τόνισε ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ).Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV