Προπηλακίστηκε ο Νότης Μηταράκης στη Χίο για τη μεταναστευτική πολιτική τής κυβέρνησης Μητσοτάκη (vid) | piperata.gr Skip to main content

Προπηλακίστηκε ο Νότης Μηταράκης στη Χίο για τη μεταναστευτική πολιτική τής κυβέρνησης Μητσοτάκη (vid)

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο δημαρχείο της Χίου, όπου ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής του νησιού Νότης Μηταράκης έπεσε θύμα προπηλακισμού από αγανακτισμένους κατοίκους του νησιού για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα.

Κατά την άφιξη του υφυπουργού, το βράδυ της Δευτέρας (13/1), υπήρξε ομοβροντία αποδοκιμασιών και ύβρεων, ενώ στη συνέχεια τα πράγματα αγρίεψαν κι άλλο, αφού ο κ. Μηταράκης επέλεξε να φυγαδευτεί στο εσωτερικό του κτιρίου για να αποφύγει του συγκεντρωμένους πολίτες.

Ομάδα διαδηλωτών έσπασε τελικά την εξωτερική πόρτα και εισήλθε στο κτίριο, όπου το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίαζε εκτάκτως για τις εξελίξεις μετά τις εξαγγελίες του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή περί δημιουργίας υπερδομής 4.000 προσφύγων/μεταναστών.

Κάποιοι τότε πέταξαν ακόμη και μπουκάλια με νερό, όπως και καφέδες.

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε γενική απεργία για την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, σε τηλεδιάσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, προκειμένου οι νησιώτικες κοινωνίες να διαμαρτυρηθούν για την ακολουθούμενη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

https://www.youtube.com/watch?v=2gXUUOEijag

 Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.