Υπέροχη συνταγή για χαλβά με γάλα κανέλα και μέλι (vid) -
Passion Food

Υπέροχη συνταγή για χαλβά με γάλα κανέλα και μέλι (vid)

χαλβά με γάλα

Υπέροχη συνταγή για χαλβά με γάλα, καβουρδισμένο αμύγδαλο, κανέλα και μέλι. Σε 15 λεπτά θα έχετε ένα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά γλυκό, με προσοχή όμως στην κατανάλωση του λόγω ζάχαρης.

Υλικά

300 γρ. βούτυρο
150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
150 γρ. σιμιγδάλι, χοντρό
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ. γάλα, χλιαρό
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. κανέλα
150 γρ. αμύγδαλο φιλέ, καβουρδισμένο

Για το σερβίρισμα

μέλι
αμύγδαλο φιλέ
κανέλα

Εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει. Βάζουμε τα σιμιγδάλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 2-3 λεπτά να καβουρδιστεί και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και ανακατεύουμε 4-5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Μόλις αρχίσει να πήζει βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ψηθεί το σιμιγδάλι και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Μεταφέρουμε σε φόρμα για χαλβά 23 εκ. και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Εναλλακτικά το σερβίρουμε ζεστό σε πιάτο με μέλι, αμύγδαλα και κανέλα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Κοινοποιήστε το άρθρο:
error
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *