Ευάγγελος Βενιζέλος: Το απίθανο επιχείρημά του για να... ντιλάρει την προεδρική υποψηφιότητά του | piperata.gr Skip to main content

Ευάγγελος Βενιζέλος: Το απίθανο επιχείρημά του για να... ντιλάρει την προεδρική υποψηφιότητά του

Την υποψηφιότητα του ως επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας συνεχίζει προωθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ορισμένοι από το πάλαι ποτέ Σημιτικό ΠΑΣΟΚ, με το σκεπτικό ότι ο  Μητσοτάκης του χρωστά την κυβερνητική αυτοδυναμία! Όχι, δεν διαβάζετε λάθος. Αυτά λένε όπου σταθούν κι όπου βρεθούν.

Δηλαδή, η απόφαση της Φώφης να τον πετάξει από την πρώτη θέση του Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ είχε μετρήσιμη αρνητική συνέπεια της τάξης του 1,5% έως 2%, ποσοστό το οποίο πήγε κατευθείαν στη Νέα Δημοκρατία η οποία έτσι εξασφάλισε πάνω από 151 βουλευτές.

Όσοι διακινούν την πρωτοφανή αυτή άποψη, θεωρούν ότι συμφέρει τον πρωθυπουργό να τον επιλέξει ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο κάλυψης του κενού στο πολιτικού κέντρου που υπάρχει λόγω των διαρκώς μειούμενων ποσοστών της Φώφης Γεννηματά.

Πρώτον, πτώση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ δεν προκύπτει από τις μετρήσεις, τηρούμενων των ανάλογων  μεγεθών των άλλων κομμάτων. Δεύτερον, όσες δημοσκοπήσεις έχουν διενεργηθεί από το  2006-2007 όταν ο Βενιζέλος είχε κατέβει για πρώτη φορά ως υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν δείχνουν ότι  ένα "κόμμα  Βενιζέλου" μπορούσε πανελλαδικά να συγκεντρώσει πάνω από  10-20.000 ψήφους (0,02% και βγάλε).

Κι επειδή ο πρώην αρχηγός - αντιπρόεδρος - υπουργός - βουλευτής και γενικώς... πρώην τα ξέρει όλα αυτά, σπρώχνει και μερικά ονόματα στο δημόσιο κουτσομπολιό, όπως του Βασίλη Σκουρή  (συνταξιούχου δικαστικού του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου) και της Λούκας Κατσέλη «απέναντι» στις  Αννα Διαμαντοπούλου και Μαρία Δαμανάκη.

ΜΙΑΣΜΑAdd new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV