"Λάβρος" ο Σταύρος Κοντονής κατά Μαρινάκη, αλλά και Τσίπρα - Καλογήρου - Παπαγγελόπουλου - Αυγενάκη! | piperata.gr Skip to main content

"Λάβρος" ο Σταύρος Κοντονής κατά Μαρινάκη, αλλά και Τσίπρα - Καλογήρου - Παπαγγελόπουλου - Αυγενάκη!

Σφοδρή κριτική για τα πεπραγμένα Βασιλειάδη και Αυγενάκη, αλλά και για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην εκπομπή «Δίκη» του OPEN.

...διά χειρός Πάρι Κουρτζίδη

Ο κ. Κοντονής, επικρίνει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και για τους Ποινικούς Κώδικες, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Ποινικός Κώδικας είναι στίγμα για την κυβέρνησή μας. Πέρασε μέσα σε ένα βράδυ και έκανε τη δωροδοκία πλημμέλημα»!

Μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ακόμη και για συνδιαλλαγή: «Η πολιτική, όταν μιλάμε για Αριστερά, είναι σύγκρουση. Προσωπικά έτσι το έχω πάντα υπόψη μου. Σύγκρουση με κατεστημένα, με διαφθορά, με συμφέροντα. Αυτά βλέπει η κοινωνία και από μια κυβέρνηση της Αριστεράς περιμένει να κάνει κάτι... Αν δεν συγκρουστείς και στο τέλος φτάσεις να έρθεις σε συνδιαλλαγή με αυτές τις καταστάσεις, στο τέλος χάνεις τις εκλογές, έχεις μια τραγική εκλογική ήττα, όπως είχαμε εμείς...»!

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Σταύρος Κοντονής, έρχεται να επιβεβαιώσει αρκετούς μήνες μετά, τα PIPERATA.GR, τα οποία είχαν αποκαλύψει τότε που καρατομήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι είχε εκμυστηρευτεί σε ομοτράπεζο του πως τον «έφαγαν οι Μαρινάκης και Παπαγγελόπουλος»! Ανεξαρτήτως του αν έχει δίκιο ή άδικο... μάς επιβεβαιώνει!

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές εξελίξεις, μεταξύ άλλων, τόνισε:

«Συζητάμε για διεύρυνση, ενώ συμβαίνει το πρωτόγνωρο για κόμμα της Αριστεράς, να έχει περάσεις τόσος καιρός από μια εκλογική ήττα και να μην έχουμε κάνει ακόμη απολογισμό, να μην έχουμε συζητήσει για τα αίτια της. Αυτό είναι ευθύνη της ηγετικής ομάδας».

Δεν παρέλειψε, όπως προαναφέρουμε, να αφήσει σαφείς αιχμές και για τους διαδόχους του στα υπουργεία Αθλητισμού και Δικαιοσύνης. Όσον αφορά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, είπε πως οι νομοθετικές παρεμβάσεις που είχε έτοιμες και κατά την άποψη του έπιαναν παγιωμένα, πολύ σοβαρά προβλήματα, τελικά, έμειναν στο ράφι από τους διαδόχους του.

Ειδικά δε για την υπόθεση του «Noor 1» και την ανακριτική διαδικασία για την παράλληλη έρευνα, επεσήμανε: 

«Αυτά που συμβαίνουν με τις καθυστερήσεις, ξεπερνούν ως εξήγηση τις γνωστές παθογένειες της ελληνικής δικαιοσύνης. Συνιστούν πρόκληση. Η διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης είχε προχωρήσει σε λογικούς χρόνους, μέχρι τον Μάιο του 2018. Τι γίνεται με την ανακριτική διαδικασία μετά, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Καλύτερα ρωτήστε όσους με διαδέχθηκαν, τι ακριβώς έλεγχο άσκησαν στην πορεία αυτής της διαδικασίας».Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.