Νέα προθεσμία 48 ωρών ζητά ο Χαφτάρ για τη συμφωνία εκεχειρίας στη Λιβύη | piperata.gr Skip to main content

Νέα προθεσμία 48 ωρών ζητά ο Χαφτάρ για τη συμφωνία εκεχειρίας στη Λιβύη

Προθεσμία 48 ωρών ζήτησε ο Χαλιφά Χαφτάρ, ώστε να συζητήσει για τη συμφωνία που επετεύχθη στη Μόσχα, για εκεχειρία ανάμεσα στις δύο αντίπαλες κυβερνήσεις της Λιβύης.

Ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ ζήτησε προθεσμία 48 ωρών για να συζητήσει τη συμφωνία που επετεύχθη στη Μόσχα με τους αρχηγούς των φυλών που στηρίζουν το Λιβυκό Εθνικό Στρατό (ΛΕΣ), πριν από την υπογραφή του εγγράφου, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την ίδια ώρα, υπογραμμίζεται ότι το ΥΠΕΞ της Ρωσίας θα συνεχίσει να εργάζεται για να συνεχιστεί η «δουλειά που έγινε στη ρωσική πρωτεύουσα».

Ερντογάν: Ο Χαφτάρ θα πάρει ένα «μάθημα» αν δεν σταματήσει την επίθεση

«Τα εσωτερικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στη Λιβύη απαιτούν διεξοδική δουλειά για να ληφθούν ισορροπημένες αποφάσεις αμοιβαία αποδεκτές για τις διαφορετικές πλευρές» τονίζει το υπουργείο, και συμπληρώνει:

«Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, οι διαφορετικές πλευρές επαναβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για κυριαρχία, ανεξαρτησία, ενότητα αλλά και εδαφική ακεραιότητα της χώρας».

Μάλιστα, και οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν έτοιμες, όπως τονίζει το ρωσικό πρακτορείο, να πολεμήσουν τη διεθνή τρομοκρατία.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV