Νέες τουρκικές προκλήσεις πάνω στο Αιγαίο: F-16 πέταξαν πάνω από Λεβίθα - Παναγιά - Οινούσσες | piperata.gr Skip to main content

Νέες τουρκικές προκλήσεις πάνω στο Αιγαίο: F-16 πέταξαν πάνω από Λεβίθα - Παναγιά - Οινούσσες

Δεν έχει τέλος η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο. Τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν νέες υπερπτήσεις πάνω από τη Λεβίθα, τη Παναγιά και τις Οινούσσες.

Δύο τουρκικά F-16, που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, πέταξε πάνω από τη Λεβίθα -βορειοανατολικά της Αμοργού- στα 20.000 πόδια στις 10:02, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Περαιτέρω, ζεύγος τουρκικών F-16, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, επίσης, πέταξε πάνω από την Παναγιά και τις Οινούσσες στα 26.000 πόδια, στις 10:45 και στις 10:48.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Η Λέβιθα είναι ενταγμένη στο Δίκτυο Natura 2000 μαζί με τη βόρεια Αμοργό και τη νησίδα Κίναρο. Είναι, επίσης, μία από τις σημαντικές περιοχές για την προστασία των πουλιών και έχει ενταχθεί στις δράσεις για την προστασία του μαυροπετρίτη και του αιγαιόγλαρου.Add new comment

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.

WebTV